Gran Turismo 3: A-Spec (PS2)

Gran Turismo 3: A-Spec (PS2)

Οδήγηση στα όρια

Ο αριθμός των παιχνιδιών που κυκλοφορούν κάθε μήνα για όλες τις πλατφόρμες είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι ελάχιστα από αυτά αξίζουν την αμέριστη προσοχή σας, ενώ ακόμη λιγότερα διαπρέπουν και αποτελούν άριστες αγορές για τη χρονιά που διανύουμε.

Αναμφισβήτητα, ένα από αυτά είναι και το Gran Turismo 3: A-spec. Πρόκειται για τον καλύτερο προσομοιωτή οδήγησης που έχετε δει (και παίξει) ποτέ. Ένα παιχνίδι πραγματικό κόσμημα για την ψηφιακή σας βιβλιοθήκη και σίγουρα ο πρώτος τίτλος που αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τι μπορεί να καταφέρει το PlayStation 2, όταν συνδυαστεί η επεξεργαστική του ισχύς με το μεράκι και τη φαντασία των προγραμματιστικών ομάδων. Επιπλέον, ο Kazunori Yamauchi και η παρέα του από την Polyphony Digital αξίζουν συγχαρητήρια, διότι δημιούργησαν έναν τίτλο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα παιχνίδια επόμενης γενιάς.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Συμμετέχουν περισσότεροι από 40 κατασκευαστές αυτοκινήτων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία. Να σημειωθεί ότι όλοι έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματα χρήσης των επίσημων μοντέλων και των τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Αυτό σημαίνει ότι το καθένα από τα 150 (συνολικά) αυτοκίνητα αποτελεί ακριβή μεταφορά του πραγματικού σε όλα τα επίπεδα (χειρισμός, επιτάχυνση, σύστημα κίνησης, οδική συμπεριφορά κ.ά.). Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το αγαπημένο σας μοντέλο (θα το βρείτε εύκολα) και να το αναβαθμίσετε (καλύτερες αναρτήσεις, φρένα, κινητήρας, αμάξωμα, εξάτμιση, λάστιχα, αξεσουάρ κ.ο.κ.).

Η γκάμα των αυτοκινήτων φαντάζει ατελείωτη και περιλαμβάνει τα καλύτερα μοντέλα της τελευταίας δεκαετίας. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και κάποιες “συμμετοχές” από το παρελθόν, όπως τα Mini Cooper και Ford GT40. Για όσους χαμογελούν πονηρά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Gran Turismo 3: A-spec διατίθεται και το ολοκαίνουριο (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη) RUF R34 GT-4. Δικαίως θα αναρωτηθείτε πού θα τρέξετε το “καμάρι” σας. Οφείλουμε να σας καθησυχάσουμε, αφού οι 36 συνολικά πίστες (η καθεμία με τις δικές της ιδιαιτερότητες) είναι υπεραρκετές για να σας κρατήσουν απασχολημένους μήνες ολόκληρους.

Η οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων είναι υποδειγματική και απόλυτα σύμφωνη με την αντίστοιχη των πραγματικών. Η αναπαράσταση των μοντέλων θα σας καταπλήξει με την αληθοφάνειά της, μολονότι τα οπτικά εφέ, καθώς και η απεικόνιση των περιβαλλόντων χώρων κλέβουν πολλές φορές την παράσταση. Η ταχύτητα θα σας κόψει την ανάσα. Αν μάλιστα τη συνδυάσετε με το soundtrack του παιχνιδιού, θα βιώσετε μία μοναδική εμπειρία.

Το Gran Turismo 3: A-spec είναι μια εξαιρετική περίπτωση προσομοιωτή οδήγησης, που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος από τους λάτρεις του είδους!

Προηγούμενο άρθροΠοίμνια πολιτών
Επόμενο άρθροΓιατί οι υπολογιστές δεν θα γίνουν ψυγεία (προς το παρόν)
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας