Η AMD αποκάλυψε πώς θα κυκλοφορήσει ταχύτατους επεξεργαστές και τσιπ γραφικών το 2018

Η AMD αποκάλυψε πώς θα κυκλοφορήσει ταχύτατους επεξεργαστές και τσιπ γραφικών το 2018

Η AMD αποκάλυψε πώς θα κυκλοφορήσει ταχύτατους επεξεργαστές και τσιπ γραφικών το 2018.

Η AMD γνωστή και ως Advanced Micro Devices, το 2017 ήταν ένα από τα πιο δημιουργικά έτη για την εταιρεία με την κυκλοφορία των επεξεργαστών Ryzen και των τσιπ γραφικών Vega. Ωστόσο το σπουδαιότερο όλων είναι πως ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά ακόμη πιο δυνατά εξαρτήματα που θα κάνουν πάταγο το 2018.

Τα τσιπ περιλαμβάνουν επιταχυνόμενες μονάδες επεξεργασίας (APU) ή desktop chips με επεξεργαστές Ryzen και γραφικά Radeon Vega ενσωματωμένα σε ένα combo chip. Η AMD διαθέτει επίσης μια πλήρη σειρά κινητών μονάδων APU Ryzen, καθώς και δεύτερης γενιάς κεντρικές μονάδες επεξεργασίας Ryzen (CPU) που θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο. Aναμφισβήτητα αυτή η δραστηριότητα προφανώς θα ανησυχήσει το μεγάλο ανταγωνιστή της, που δεν είναι άλλος από την Intel, που μέχρι στιγμής θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστή τσιπ παγκοσμίως.

Τα τελευταία μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες και θα βασίζονται σε μια διαδικασία κατασκευής 12-nanometer. Η εταιρεία ανήγγειλε τη συγκεκριμένη είδηση στο CES 2018, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα του κόσμου που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας , και όλα αυτά συμβαίνουν προφανώς για να ασκήσει αφόρητη πίεση στην Intel.

Οι ανακοινώσεις δείχνουν ότι η AMD κινείται με γρήγορο ρυθμό εκμεταλλευόμενη την αρχιτεκτονική Zen, η οποία μπορεί να επιτύχει 52% ταχύτερη απόδοση (per clock) από την προηγούμενη γενιά τσιπ που διέθετε. Δείχνει επίσης ότι η εταιρία ότι θα πρωταγωνιστήσει ενεργά στο χώρο του gaming (και όχι μόνο) με την αρχιτεκτονική γραφικών της Vega, η οποία ανταγωνίζεται τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) της Nvidia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας