Η Nvidia μπαίνει δυναμικά στην αυτόνομη οδήγηση με το τσιπ Xavier

Η Nvidia μπαίνει δυναμικά στην αυτόνομη οδήγηση με το τσιπ Xavier

Η Nvidia μπαίνει δυναμικά στην αυτόνομη οδήγηση με το τσιπ Xavier.

Η Nvidia ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα που θα περιέχεται σε ένα ισχυρό τσιπ, σχεδιασμένο για να ανταποκριθεί στο τεράστιο όγκο της υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για τις εφαρμογές της αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων.

Το συγκεκριμένο τσιπ ονομάζεται Drive Xavier και κάθε SoC πακετάρει 9 δισεκατομμύρια τρανζίστορ με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων CPU, επιπλέον συνοδεύεται από GPU 256 πυρήνων βασισμένο στην αρχιτεκτονική Volta της Nvidia, το οποίο φέρει νέα εξαρτήματα προσαρμοσμένα για την επιτάχυνση της βαθιάς μάθησης, και της επεξεργασίας βίντεο 8Κ.

Όλα αυτά τα σπουδαία χαρακτηριστικά προστίθενται σε έναν επεξεργαστή που υποτίθεται ότι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τις κατασκευάστριες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό. Η υπολογιστική ισχύ αποτελεί βασικό ζήτημα για τα οχήματα της αυτόνομης οδήγησης, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να τρέξουν μια ποικιλία μοντέλων μηχανικής μάθησης, ούτως ώστε να περιπλανηθούν απροβλημάτιστα στους δρόμους.

Ο τομέας οχημάτων με αυτόματο πιλότο είναι μια τεράστια επένδυση για τη Nvidia. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη οι GPU που διέθετε η εταιρεία ήταν κατάλληλες για την εκτέλεση των υπολογισμών που απαιτούνται για την κατάρτιση των αλγορίθμων στην μηχανική μάθηση, οπότε ο γνωστός παραγωγός τσιπ βρισκόταν στο προσκήνιο της κούρσας των εξοπλισμών για να κατασκευάσει τον καλύτερο και ταχύτερο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης.

Επί του παρόντος αυτή είναι η τελευταία σπουδαία εξαγγελία της εταιρείας που δημοσιοποιήθηκε στο Consumer Electronics Show.

Ο Xavier ήταν ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα για τη Nvidia, η οποία επιστράτευσε 2.000 μηχανικούς για να εργαστούν σε αυτό το δύσκολο έργο, και το κυριότερο όλων είναι πως δαπάνησε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη. Η εταιρεία ισχυρίζεται πώς αυτό το τσιπ έχει τη δυνατότητα να παρέχει τεράστια απόδοση και υπολογιστική ισχύ. Η Nvidia ανέφερε ότι ο Xavier μπορεί να επιτύχει 30 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, καταναλώνοντας μόνο 30 watts ισχύος, η οποία είναι 15 φορές πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη αρχιτεκτονική της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας