ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Αμερικανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει νομοσχέδιο για την επιτήρηση του διαδικτύου

Η Αμερικανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει νομοσχέδιο για την επιτήρηση του διαδικτύου

Η Αμερικανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει νομοσχέδιο για την επιτήρηση του διαδικτύου.

Εχθές η Βουλή των Αντιπροσώπων την ΗΠΑ ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την ανανέωση του προγράμματος επιτήρησης του διαδικτύου μέσω του Εθνικού Οργανισμού Ασφαλείας (αγγλικά: National Security Agency), παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις από τους υποστηρικτές για την προστασία των δεδομένων.

Η νομοθεσία, με 256 ψήφους υπέρ και 164 κατά, και έμελλε να είναι το αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιας διαμάχης στο Κογκρέσο σχετικά με το ποιο είναι το σωστό πεδίο συλλογής των πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κάποιοι συντηρητικοί, και φιλελεύθεροι δημοκράτες προσπάθησαν να πείσουν τους συναδέλφους τους να συμπεριλάβουν περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Στην πραγματικότητα η χθεσινή ψηφοφορία ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών, αφού πλέον τα πάντα θα ελέγχονται και κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δύο χρόνια γιορτάστηκε η ψήφιση ενός νόμου που ουσιαστικά τερμάτιζε τη μαζική συλλογή των πληροφοριών των τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά δυστυχώς αυτοί οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166