Τα βιντεοπαιχνίδια κυριαρχούν στη Νότια Κορέα, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή

Τα βιντεοπαιχνίδια κυριαρχούν στη Νότια Κορέα, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή

Τα βιντεοπαιχνίδια κυριαρχούν στη Νότια Κορέα, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από το κοινό, σχεδόν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα (αναλογικά πάντα, βάσει ποσόστωσης).

Στη Νότια Κορέα, τα βιντεοπαιχνίδια τυγχάνουν θερμής αποδοχής από το ευρύ κοινό. Σχεδόν όπου κι αν γυρίσετε το κεφάλι σας το δρόμο , θα δείτε μία διαφήμιση που απευθύνεται σε αυτόν τον τομέα – από τους σταθμούς του μετρό, μέχρι σε κάθε γωνιά μιας μικρής πόλης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση , ο τομέας των διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών στη χώρα έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 15%, φτάνοντας τα 83 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. Παραδοσιακά, τα παιχνίδια που αναπτύσσονται στην Κορέα είχαν ανέκαθεν ιδιαίτερη στήριξη από την τοπική κοινωνία. Η Νότια Κορέα αντιπροσωπεύει σήμερα το 14,9% της παγκόσμιας αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών, κάτι που πραγματικά φαντάζει ένα αξιοσημείωτο γεγονός, αφού ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται μόλις στα 51 εκατομμύρια άτομα.

Δεν είναι μυστικό ότι η δημοτικότητα των κονσολών (PlayStation, Xbox, Nintendo ) και των παιχνιδιών που παίζονται σε κινητές συσκευές έχουν επικρατήσει δραματικά έναντι των των παιχνιδιών που παίζονται στο PC.

Το 2016, τα έσοδα από τα βιντεοπαιχνίδια που παίζονται σε κινητές συσκευές ξεπέρασαν τα έσοδα του PC για πρώτη φορά . Οι χρήστες έχουν πλέον πρόσβαση σε οποιοδήποτε παιχνίδι, όπου κι αν βρίσκονται.

Αλλά όσο δελεαστικό μπορεί να είναι το παιχνίδι στο κινητό τηλέφωνο, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα για αυτό το είδος των συσκευών, αφού Προφανώς κανένας σοβαρός παίκτης δεν θα καλυφθεί στο μέγιστο, εξαιτίας της μικρής οθόνης που φέρουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπουμε μια αναζωπύρωση ξανά στο PC-gaming, τόσο στην Κορέα, όσο στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας