Η αναδιάρθρωση της IBM μπορεί να σημαίνει σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας

Η αναδιάρθρωση της IBM μπορεί να σημαίνει σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας

Η αναδιάρθρωση της IBM μπορεί να σημαίνει σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Η IBM σκοπεύει να προβεί σε αναδιάρθρωση του τμήματος Global Technology Services σε μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο τεχνολογικός γίγαντας στον τομέα των υπολογιστών έχει προσλάβει τον Bain για να εξετάσει την αλλαγή στο εργατικό δυναμικό της, που θα μπορούσε να δει ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων να επηρεαστεί από αυτήν την υπόθεση.

Δεδομένου ότι το σημερινό εργατικό δυναμικό της IBM αριθμεί περίπου 103.000 άτομα, αυτό θα σημάνει αυτόματα ότι σχεδόν 31.000 άνθρωποι θα να βρεθούν στο δρόμο και αναμφισβήτητα θα αλλάξει η επαγγελματική τους την φετινή χρονιά.

Για να καταλάβετε λοιπόν πως έχει η κατάσταση, και τι αντίκτυπο θα φέρει μέσα στην εταιρείας, διαβάστε τις επόμενες γραμμές αυτού του άρθρου.

Μερικοί άνθρωποι θα που δεν είναι παραγωγικοί στο πόστο τους, λογικά θα σταλούν σε άλλα τμήματα, ενώ μερικά άλλα άτομα, απλά θα περιμένει η IBM να λήξει η σύμβασή τους και δεν θα την ανανεώσει, κάπως έτσι, σχεδόν μία ολόκληρη πόλη θα βρεθεί χωρίς εργασία στα καλά των καθήμενων.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή του επηρεασμένου εργατικού δυναμικού, περίπου 11.000 (10.900) θα είναι Αμερικανοί εργαζόμενοι, ενώ το υπόλοιποι – 20.000 (από τις 30.000), θα προέρχονται από το εξωτερικό, και τα Κέντρα Καινοτομίας Πελατών (CIC).

Σύμφωνα με το The Register , ένα ανώτατο στέλεχος της εταιρείας σχολίασε τις αναδιατάξεις, λέγοντας ότι κάποιοι άνθρωποι λογικά θα χάσουν τη δουλειά τους στην IBM, και ορισμένοι άλλοι θα αλλάξουν απλά τμήμα.Μερικοί μπορεί να παραμένουν στη δουλειά τους στην IBM, αλλά όχι στην αρχική τους θέση.

Υπάρχει επίσης μια ομάδα 5.500 ατόμων που παραμένουν σε αναμονή και ήδη γνώριζαν πως θα επηρεαστούν από αυτή την κατάσταση, η εταιρεία δεν έχει ιδέα τι θα κάνει με αυτούς τους εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας