Η προσφορά της Qualcomm για την NXP θα μπορούσε να λάβει έγκριση από την ΕΕ αυτό το μήνα

Η προσφορά της Qualcomm για την NXP θα μπορούσε να λάβει έγκριση από την ΕΕ αυτό το μήνα

Η προσφορά της Qualcomm για την NXP θα μπορούσε να λάβει έγκριση από την ΕΕ αυτό το μήνα.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πρόκειται να εγκρίνουν την εξαγορά 47 δισ. Δολαρίων της Qualcomm για την NXP Semiconductors που προτάθηκε για πρώτη φορά το 2016.

Οι ρυθμιστικές αρχές των αντιμονοπωλιακών αρχών της ΕΕ προετοιμάζονται να υπογράψουν την εξαγορά άρον άρον, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές καταγγελίες τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με το γεγονός ότι η Qualcomm μπορεί να χρησιμοποιήσει την παρούσα συμφωνία ως μέσο αθέμιτης αύξησης των τιμών και προσβολής του ανταγωνισμού.

Η πρόταση της Qualcomm έχει ήδη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, παρόλο που η ΕΕ είχε αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η απόκτηση ενδέχεται να αυξήσει τα δικαιώματα της και κατά συνέπεια να βλάψει τους ανταγωνιστές της. Αυτές οι ανησυχίες έχουν κάποια αξία, καθώς ο γνωστός παραγωγός τσιπ βρίσκεται αντιμέτωπος επί του παρόντος με σειρά αγωγών σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τις φερόμενες αθέμιτες επιχειρηματικές του πρακτικές.

Η πιο αξιοσημείωτη από αυτές τις περιπτώσεις είναι η τρέχουσα νομική διαμάχη μεταξύ της Qualcomm και της Apple για τα υψηλά τέλη που χρεώνει η εταιρεία για να χρησιμοποιεί τα μοντέλα της στο iPhone και το iPad.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qualcomm έχει αναλάβει αρκετές δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων διαβεβαιώσεων σχετικά με τις άδειες και την πνευματική ιδιοκτησία, προκειμένου να ενθαρρύνει την ΕΕ να εγκρίνει την απόκτηση της NXP.

Αν όμως η συμφωνία τελικά λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να βοηθήσει το chipmaker να αποφύγει την εχθρική απόπειρα εξαγοράς από την Broadcom που συνέβη πέρυσι. Στα τέλη του 2017 η Broadcom έκανε προσφορά 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την εταιρεία, ωστόσο απορρίφθηκε πανηγυρικά αυτή η πρόταση. Στη συνέχεια, η Broadcom στράφηκε στους μετόχους της Qualcomm σε μια προσπάθεια να πείσει το σημερινό διοικητικό συμβούλιο.

Εάν οι εκθέσεις είναι αληθείς σχετικά με τη συμφωνία, θα μάθουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα όταν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ φημολογούνται ότι θα εγκρίνουν τη συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας