ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ AOL τερματίζει το Instant Messenger (AIM) μετά από 20 χρόνια online...

Η AOL τερματίζει το Instant Messenger (AIM) μετά από 20 χρόνια online chat

Η AOL τερματίζει το Instant Messenger (AIM) μετά από 20 χρόνια online chat.

Η AOL ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διέκοψε την πρωτοποριακή πλατφόρμα συνομιλίας Instant Messenger μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της AOL σχετικά με το συμβάν την Παρασκευή, ανέφερε ότι το AOL Instant Messenger θα διακοπεί στις 15 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να λειτουργεί μέχρι τότε, αλλά μετά από αυτό το χρονικό σημείο, οι χρήστες δεν θα μπορούν να συνδεθούν και όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν. Η AOL λέει ότι οι χρήστες με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου aim.com θα εξακολουθήσουν να τη χρησιμοποιούν.

Σε μία ανάρτηση στο blog του, ένας εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας της AOL εξήγησε ότι η κατάργηση αυτής της υπηρεσίας συμβαίνει λόγω του εξελισσόμενου τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων.

“Η AIM αξιοποίησε τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και πυροδότησε μια πολιτισμική μετατόπιση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε μεταξύ μας έχει αλλάξει βαθιά”, γράφει ο Michael Albers, αντιπρόεδρος επικοινωνιών στο Oath.

Ξεκίνησε το 1997, το AOL Instant Messenger βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του τι ονομαζόταν εκείνη την εποχή η μεγαλύτερη τάση στην ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η πλατφόρμα, η οποία παρέσχε άμεση πρόσβαση σε φίλους και επαφές στον “κατάλογο φίλων” του χρήστη, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τα πρώτα χρόνια μετά την κυκλοφορία του και μετρούσε περισσότερους από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες το 2001.

Η AOL προστάτευε έντονα την μέχρι τότε κυριαρχία της στην αγορά ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Εξέδωσε στους αντιπάλους της ρητή απαγόρευση εμπορικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, εμποδίζοντας τις πλατφόρμες μηνυμάτων τους να επικοινωνούν με χρήστες του AOL. Οι ενέργειές της οδήγησαν σε έναν συνασπισμό των αντιπάλων της, οι οποίοι είχαν παραπονεθεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση πριν από την αποτυχημένη συγχώνευση της AOL με το Time Warner που ολοκληρώθηκε το 2001.

Η δημοτικότητά του ως εργαλείο επικοινωνίας ξεθώριασε αναπόφευκτα με την άνοδο των μηνυμάτων κειμένου, του Google Chat και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τη μείωση της χρήσης, η ανακοίνωση την Παρασκευή κατέστησε την πλατφόρμα ένα trending θέμα της επικαιρότητας στο διαδίκτυο και αποκάλυψε μια έκρηξη νοσταλγίας. Κάποιοι χρήστες δημοσίευσαν εικόνες του διάσημου λογοτύπου του AIM, που είναι εξοπλισμένο με φτερά και φωτοστέφανο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166