ΑρχικήΕιδήσειςΒιώστε την εικονική εμπειρία του αυτισμού σε βίντεο 360 μοιρών

Βιώστε την εικονική εμπειρία του αυτισμού σε βίντεο 360 μοιρών

Βιώστε την εικονική εμπειρία του αυτισμού σε βίντεο 360 μοιρών.

Το συγκεκριμένο βίντεο σας επιτρέπει να εισέλθετε στον κόσμο ενός αυτιστικού έφηβου, την Layla, η οποία βρίσκεται σε ένα πάρτι γενεθλίων που της κάνουν μία έκπληξη. Θα ακούσετε τις σκέψεις της για το τι βιώνει και πώς επηρεάζεται και μέσω αυτής της μεθόδου θα μοιραστείτε την αισθητηριακή υπερφόρτωση που οδηγεί σε κατάρρευση (μια έντονη αντίδραση σε μια συντριπτική κατάσταση). Το δράμα παρέχει στους τηλεθεατές μια ισχυρή προοπτική για τις προκλήσεις που μπορεί να παρουσιάσουν οι κοινωνικές καταστάσεις σε κάποιον στο φάσμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός επηρεάζει περισσότερους από έναν στους 100 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε σύγκριση με τα αυτιστικά αρσενικά, οι γυναίκες στο φάσμα του αυτισμού είναι πιο πιθανό να μη αναγνωριστούν και να μην υποστηριχθούν, έχοντας συχνά με σοβαρές συνέπειες για την ευημερία και την ψυχική υγεία τους.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι διαγνωστικές συμβάσεις είναι προκατειλημμένες έναντι των ανδρών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ευαίσθητες σε περισσότερες γυναικείες παρουσιάσεις αυτισμού. Η υπο-διάγνωση των κοριτσιών και των γυναικών αντικατοπτρίζει επίσης το γεγονός ότι πολλοί θα αναπτύξουν στρατηγικές για να καλύψουν τον αυτισμό τους προκειμένου να διαχειριστούν τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις.

Αυτό το βίντεο βασίζεται σε μια ιδέα από την συγγραφέα Lucy Hawking και γράφτηκε από τη Sumita Majumdar, η οποία εφάρμοσε τη δική της εμπειρία ως άτομο με αυτισμό σε παρόμοιες κοινωνικές καταστάσεις. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, οι θεατές ακούνε τις σκέψεις της Layla, που εξέφρασε στον επίσης αυτιστικό έφηβος Honey Jones. Η ιστορία αναπτύχθηκε μετά από εκτενείς ομάδες εστίασης και συνεντεύξεις με ανθρώπους στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και με τη συμβολή της Εθνικής Αυτιστικής Εταιρείας , του Autism Research Trust και του Κέντρου Ερευνών Αυτισμού του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Οι οπτικές και ακουστικές επιδράσεις στην ταινία βασίστηκαν στην επιστημονική έρευνα σχετικά με τα είδη των συμπτωμάτων που παρατηρούνται στα αυτιστικά άτομα, όπως οι δυσκολίες στην επεξεργασία των προσώπων και η υπερευαισθησία στα φώτα, οι δυνατοί θόρυβοι και οι έντονες οσμές. Οι συνεντεύξεις που διεξήχθησαν με γυναίκες με αυτισμό αποκάλυψαν επίσης ότι είχαν προβλήματα με το πώς τα πράγματα ακούγονται κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης, συμπεριλαμβανομένου της δυσκολίας να γίνει διάκριση μεταξύ των ήχων, μέσω της ακρόασης που ακούει φωνές και δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί τις άλλες πληροφορίες γύρω της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166