ΑρχικήSmartphonesΗ Apple αφαίρεσε το κουμπί home στο επερχόμενο high-end iPhone, αναφέρει έκθεση

Η Apple αφαίρεσε το κουμπί home στο επερχόμενο high-end iPhone, αναφέρει έκθεση

Η Apple αφαίρεσε το κουμπί home στο επερχόμενο high-end iPhone, αναφέρει έκθεση.

Το πλήκτρο home κατευθύνεται προς τον κάδο των απορριμμάτων, εάν πρέπει να η αναφορά του Bloomberg ευσταθεί και δεν είναι κάποια φημολογία . Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple βυθίζει το κουμπί για κερδίσει περισσότερο χώρο για μια μεγαλύτερη οθόνη σε μία έκδοση του επόμενου iPhone. Αντί ενός home button, οι χρήστες θα εκτελούν ενέργειες χρησιμοποιώντας χειριστήρια χειρονομίας στην οθόνη που περιλαμβάνουν ένα είδος βάσης εικονιδίων.

Αν είναι αλήθεια, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο σχεδιασμό iPhone από την κυκλοφορία της συσκευής το 2007.

Το κεντρικό κουμπί ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του iPhone από το ξεκίνημά του. Χρησιμοποιείται για την αφύπνιση μιας συσκευής, για την επιστροφή στο πλέγμα εφαρμογής και, πιο πρόσφατα, για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων αναγνωριστικού αφής. Όλες αυτές οι εργασίες θα είναι προκατασκευασμένες διαφορετικά αν αφαιρεθούν. Ωστόσο, η έκθεση του Bloomberg αναφέρει με προσοχή ότι μόνο η έκδοση high-end του επερχόμενου iPhone χάνει το κουμπί του σπιτιού, το οποίο συγχωνεύεται με άλλα πλήκτρα.

Αντί να πιέζετε το κουμπί home , οι χρήστες θα αλληλεπιδρούν με μια γραμμή λογισμικού που μπορεί να μετακινηθεί για διαφορετικές ενέργειες, όπως για να το μετακινήστε στο κέντρο της οθόνης για να ανοίξετε το τηλέφωνο ή εάν σε μια εφαρμογή ενεργοποιήστε το μενού πολλαπλών εργασιών. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν εφαρμογές ή να επιστρέψουν στην αρχική οθόνη, λέει το Bloomberg. Και δεν να τελειώσουμε εκεί. Εάν αυτή η αναφορά είναι αληθινή, η Apple πιθανώς έχει μαγειρέψει όλες τις λογικές αλληλεπιδράσεις για αυτή τη γραμμή λογισμικού.

Η Apple προειδοποίησε για αρκετό καιρό την αφαίρεση του συγκεκριμένου κουμπιού. Για το iPhone 7, αντικατέστησε το κουμπί με μια μη κινούμενη έκδοση που προσομοιώνει ένα κλικ μέσω μιας απτικής απόκρισης. Επίσης το iPad απόκτησε πρόσφατα ένα μενού εφαρμογής που θυμίζει την βάση του OS X. Το Bloomberg το χρησιμοποιεί ως παράδειγμα των επερχόμενων αλλαγών στο iPhone.

Επιπλέον φημολογείται ότι η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει τρεις εκδόσεις του επόμενου iPhone. Είναι απίθανο όλες οι εκδόσεις του επόμενου iPhone να χάσουν το κουμπί home για διάφορους λόγους. Το iPhone είναι η καλύτερη συσκευή πώλησης της Apple και η αφαίρεση του κουμπιού είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί με διαμάχη.

Η high-end έκδοση του επόμενου iPhone θα έχει πιθανώς πολύ πιο αδύνατα περιθώρια από ένα αναβαθμισμένο iPhone 7. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει από καιρό αυξανόμενες ενημερώσεις σε συνδυασμό με τις διαρκείς αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια στο σχεδιασμό για να κρατήσει τα περιθώρια υγιή . Ωστόσο, ακολουθώντας αυτόν τον τύπο, το κεντρικό κουμπί θα εξαφανιστεί από όλες τις εκδόσεις στις επόμενες κυκλοφορίες το 2018 ή το 2019.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166