ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο eBay εισάγει το Q&A για να ρωτήσετε τους πωλητές πριν αγοράσετε...

Το eBay εισάγει το Q&A για να ρωτήσετε τους πωλητές πριν αγοράσετε προϊόντα

Το eBay εισάγει το Q&A για να ρωτήσετε τους πωλητές πριν αγοράσετε προϊόντα.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου σκέφτηκε μία έξυπνη λειτουργία που θα λύσει τα χέρια πολλών καταναλωτών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, δηλαδή πλέον επιτρέπει να θέσετε ερωτήσεις στους πωλητές προτού προβείτε σε αγορά κάποιου προϊόντος, με κύριο γνώμονα να σας επιτρέψει να συγκεντρώσετε πληροφορίες από το άτομο που πρόκειται να σας πουλήσει κάτι.

Η νέα λειτουργία ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A) ξεκίνησε από χθες στις Η.Π.Α. στον ιστό για κινητά και για επιτραπέζιους υπολογιστές και θα προστεθεί σύντομα στην εφαρμογή για κινητά eBay.

Το πρόβλημα του eBay θέλει να διορθώσει μερικά σοβαρά κενά του παρελθόντος. Όταν αγοράζετε διάφορα αντικείμενα στο διαδίκτυο, δεν είναι πάντα εφικτό να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα από τι υλικά είναι είναι ένα προϊόν που θέλετε να χρησιμοποιήσετε – όπως για παράδειγμα πόσο μικρός είναι αυτός ο “φορητός” σκληρός δίσκος; Είναι αυτός ο μπλέντερ φαγητού πραγματικά τόσο αθόρυβος όσο ισχυρίζεται η περιγραφή;

Ο λόγος είναι πολύ απλός, γιατί οι πωλητές, φυσικά, έχουν την τάση να μεταφέρουν θετικά συναισθήματα για τα προϊόντα που θέλουν να πουλήσουν, ένα άλλο θέμα είναι ότι απλά δεν μπορούν να απαντήσουν σε μια ερώτηση όσο το δυνατόν πληρέστερα. Αν πωλούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αντικείμενα, έχουν πραγματικά ελάχιστο χρόνο να δώσουν μία πλήρη περιγραφή του κάθε προϊόντος για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, οπότε το Q&A στους top sellers θα καταστεί σοβαρό εμπόδιο, εκτός κι αν προσλάβουν κάποιον υπάλληλο για αυτή την δουλειά, όμως οι υπόλοιποι μικροπωλητές θα έχουν την ευχέρεια να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση λεπτομερώς.

Οι προηγούμενοι αγοραστές έχουν ήδη τη δυνατότητα να αφήσουν σχόλια σχετικά με τα προϊόντα στο eBay, αλλά το άνοιγμα των ερωτήσεων και των απαντήσεων στην ευρύτερη κοινότητα σημαίνει ότι οι δυνητικοί αγοραστές είναι πλέον σε θέση να υποβάλουν πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο και γλιτώνοντας την ταλαιπωρία που πρέπει να στείλουν ένα μη ικανοποιητικό στοιχείο πίσω και να περιμένουν επιστροφή χρημάτων.

Η Amazon ήδη προσφέρει αυτή τη λειτουργία εδώ και πολύ καιρό και το eBay ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα, επιτρέποντας στους πιθανούς αγοραστές όχι μόνο να θέτουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, αλλά και να αναζητούν παρόμοιες ερωτήσεις που δημοσιεύονται από άλλους αγοραστές.

Το eBay πρόσθεσε ότι ενώ οποιοσδήποτε χρήστης είναι σε θέση να απαντήσει στην ερώτηση, είναι επίσης απόλυτη ανάγκη να κατανοήσουμε το συγκεκριμένο τρόπο για να βελτιωθεί η κοινότητα μας», σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog από τον ανώτερο διευθυντή προϊόντων του eBay , Brian Livingston.

“Εφόσον λαμβάνουμε περισσότερες ερωτήσεις, η τεχνητή νοημοσύνη θα ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό και θα γίνει πιο έξυπνη, ενώ οι εμπειρογνώμονες των δεδομένων μας θα συνεχίσουν να υπολογίζουν όχι μόνο ποιος θα ήταν ο καλύτερος για να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις βάσει της εμπειρίας τους σε συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά και να καταλάβει ποιες ερωτήσεις μπορεί να είναι το πιο χρήσιμες για μελλοντικούς αγοραστές “, πρόσθεσε.

Έχουμε δει σαφής στροφή του eBay στροφή πιο κοντά στο μοντέλο του Amazon τα τελευταία χρόνια – πίσω στο 2015, η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο μιας νέας υπηρεσίας συνδρομής ταχείας παράδοσης στη Γερμανία, που ονομάζεται eBay Plus, η οποία είναι παρόμοια με Amazon Prime. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία εισήγαγε επώνυμες συσκευασίες για πωλητές, παρόμοιες με αυτές που προσφέρει η Amazon. Νωρίτερα φέτος, το eBay παρουσίασε επίσης μια νέα υπηρεσία Εγγυημένης Παράδοσης για αγοραστές στις Η.Π.Α., επιτρέποντας σε ορισμένους πωλητές να προσφέρουν μια επιλογή “3 ή λιγότερων” που οι αγοραστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φιλτράρουν τα αποτελέσματα αναζήτησης εάν χρειάζονται ταχεία παράδοση.

Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό ξεκινά ένα μήνα μετά από την ανακοίνωση του eBay ότι σύντομα θα χρησιμοποιήσει την αναζήτηση οθονών ηλεκτρονικού υπολογιστή για να σας βοηθήσει να βρείτε αντικείμενα που χρησιμοποιούν φωτογραφίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166