ΑρχικήΟικονομίαΗ Apple ενδέχεται να εξαγοράσει το Netflix φέτος, λένε οι αναλυτές

Η Apple ενδέχεται να εξαγοράσει το Netflix φέτος, λένε οι αναλυτές

Η Apple ενδέχεται να εξαγοράσει το Netflix φέτος, λένε οι αναλυτές.

Μολονότι η Apple σκοπεύει να εγκαινιάσει ένα προϊόν συνδρομής για παρακολούθηση ταινιών και βίντεο το 2018, ενδέχεται να προβεί σε αγορά του Netflix. Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι ο κατασκευαστής iPhone θα μπορούσε ενδεχομένως να αγοράσει την εταιρεία ψυχαγωγίας εκμεταλλευόμενη την περικοπή των εταιρικών φόρων που έφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ και κατά συνέπεια αυτή η κίνηση δίνει τεράστια πνοή στις εταιρίες να προβούν σε τολμηρά βήματα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, Jim Suva και Asiya Merchant, υπάρχει 40% πιθανότητα η Apple να αποκτήσει το Netflix. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες φορολόγησης, ο τεχνολογικός γίγαντας θα μπορέσει να επαναπατρίσει περίπου 220 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στις ΗΠΑ, χάρη στο νέο ευεργετικό κανονισμό.

«Η επιχείρηση έχει πάρα πολλά μετρητά – σχεδόν 250 δισεκατομμύρια δολάρια – που αυξάνεται κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για μελλοντικά σχέδια», δήλωσε ο Suva και ο Merchant.

«Ιστορικά, η Apple έχει αποφύγει στον επαναπατρισμό χρημάτων στις ΗΠΑ για να γλιτώσει την υψηλή φορολογία. Ως εκ τούτου, η φορολογική μεταρρύθμιση μπορεί να επιτρέψει στην Apple να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα.Με περισσότερο από 90% των μετρητών της που βρίσκεται στο εξωτερικό, ένας εφάπαξ επαναπατρισμός με 10% φόρο θα έδινε στην Apple 220 δισεκατομμύρια δολάρια για συγχωνεύσεις και εξαγορές», πρόσθεσαν ο Suva και ο Merchant.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, αναφορές επισήμαναν το γεγονός ότι η Apple θα μπορούσε να μισθώσει τα Culver Studios στην Καλιφόρνια, καθώς σχεδιάζει να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166