Η Apple θα φέρει ενισχυμένο γονικό έλεγχο στο iOS για την καταπολέμηση του εθισμού στο iPhone

Η Apple θα φέρει ενισχυμένο γονικό έλεγχο στο iOS για την καταπολέμηση του εθισμού στο iPhone

Η Apple θα φέρει ενισχυμένο γονικό έλεγχο στο iOS για την καταπολέμηση του εθισμού στο iPhone με την προοπτική να προστατεύσει τους εφήβους.

Η Apple σχεδιάζει να φέρει αποδοτικότερο και καλύτερο γονικό έλεγχο στο λειτουργικό σύστημα iOS για να βοηθήσει τους γονείς να ελέγξουν πώς τα παιδιά τους χρησιμοποιούν τα iPhones. Αυτό έρχεται σε απάντηση στον ισχυρισμό δύο εκθέσεων που αναφέρουν ότι τα iPhones της Apple προκαλούν εθισμό στους εφήβους και μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες ψυχικές ασθένειες.

«Η Apple έχει πάντα προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά και εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε ισχυρά προϊόντα που εμπνέουν, ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά βοηθώντας παράλληλα τους γονείς να τα προστατεύουν online», δήλωσε η Apple στο Bloomberg .

Οι συσκευές Apple που λειτουργούν στο iOS της εταιρείας διαθέτουν γονικό έλεγχο που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν τι παρακολουθούν και τι χρησιμοποιούν τα παιδιά τους στα smartphones τους. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται στα αγγλικά Restrictions in iPhones and iPads.

Με τους περιορισμούς χρήσης του smartphone που προσφέρει ο γονικός έλεγχος μπορείτε να περιορίσετε ορισμένες εφαρμογές, περιεχόμενο και πολλά άλλα που θεωρούνται ακατάλληλα για ανήλικα άτομα. Βασικά ελέγχει τον τύπο περιεχομένου που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας στις συσκευές που λειτουργούν με iOS.

Με αυτό το χαρακτηριστικό μπορείτε να ελέγξετε την αναζήτηση του Siri, να επιλέξετε τη το σύστημα βαθμολόγησης θέλετε να εφαρμόσετε στο περιεχόμενο, να ελέγξετε το περιεχόμενο στη μουσική και τα podcasts. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε μια λίστα με ιστότοπους που θεωρείτε κατάλληλοι για την επίσκεψη του παιδιού σας και να περιορίσετε την πρόσβαση σε άλλους που εσείς θεωρείτε απαράδεκτους.

Η εταιρεία επισήμανε πως: Έχουμε προγραμματίσει να προστεθούν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στο λειτουργικό μας σύστημα για το μέλλον, έτσι ώστε να καταστήσουμε αυτά τα εργαλεία ακόμα πιο ισχυρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας