Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με 8 αγωγές για την επιβράδυνση της ταχύτητας των iPhones

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με 8 αγωγές για την επιβράδυνση της ταχύτητας των iPhones

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με 8 αγωγές για την επιβράδυνση της ταχύτητας των iPhones.

Η Apple ουσιαστικά εξαπάτησε τους χρήστες iPhone με την επιβράδυνση των συσκευών, χωρίς να τους προειδοποιήσει, έτσι ώστε να αντισταθμίσει την κακή απόδοση της μπαταρίας, σύμφωνα με οκτώ αγωγές που κατατέθηκαν σε διάφορα ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Όλες οι αγωγές – που έχουν κατατεθεί στα Επαρχιακά Δικαστήρια των ΗΠΑ, όπως στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και το Ιλλινόις – επιδιώκουν αστρονομική αποζημίωση από την Apple και προφανώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει τη φήμη της εταιρείας, πέραν της οικονομικής ζημιάς που θα προκύψει.

Μια παρόμοια υπόθεση κατατέθηκε σε Ισραηλινό δικαστήριο τη Δευτέρα, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz.

Η Apple δεν απάντησε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που της στάλθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Η εταιρεία αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά λεπτομερώς ότι οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησαν από το περασμένο έτος για τα iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE και iPhone 7 περιλάμβαναν ένα χαρακτηριστικό «για την εξομάλυνση ορισμένων δυσλειτουργιών», ωστόσο αυτό το στοιχείο επιβράδυνε την ταχύτητα της συσκευής.

Η αποκάλυψη της Apple σχετικά με αυτό το ζήτημα, ήταν αφορμή η Primate Labs, η οποία αναπτύσσει μια εφαρμογή που μετρά τις επιδόσεις του iPhone, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σφάλματα στην ταχύτητα επεξεργασίας στη συσκευή οφειλόταν στη νέα ενημέρωση του λογισμικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας