ΑρχικήΕιδήσειςΗ Αυστραλία ετοιμάζεται να ιδρύσει τη δική της διαστημική υπηρεσία

Η Αυστραλία ετοιμάζεται να ιδρύσει τη δική της διαστημική υπηρεσία

Η Αυστραλία ετοιμάζεται να ιδρύσει τη δική της διαστημική υπηρεσία, ο οποίος είναι ένας ανεκπλήρωτος πόθος που τελικά κάποια στιγμή θα λάβει σάρκα και οστά.

Η Αυστραλία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην παγκόσμια διαστημική βιομηχανία με τη δική της χρηματοδοτούμενη εθνική υπηρεσία διαστήματος. Η χώρα της Ωκεανίας παραμένει ένα από τα λίγα ανεπτυγμένα έθνη που δεν έχει τον δικό της διαστημικό οργανισμό.

Η διεθνής διαστημική βιομηχανία αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό και εκτιμάται ότι φέρνουν κέρδη πάνω από 420 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Αυστραλία αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιήσει κάποια από αυτά τα χρήματα δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας για ειδικευμένους πολίτες.

Το αυστραλιανό διαστημικό πρακτορείο, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη ένα επίσημο όνομα, δεν έχει χάσει κανέναν υψηλό στόχο για τον εαυτό του, όπως μια αποστολή στον Άρη. Αντίθετα, σχεδιάζει να ξεκινήσει μερικούς δορυφόρους για δικές του ανάγκες.

“Η αυστραλιανή διαστημική υπηρεσία θα εστιάσει λιγότερο την προσοχή της στην αποστολή ανθρώπων στο διάστημα και περισσότερο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους πολίτες της στη γη”, δήλωσε ο αστροφυσικός Alan Duffy στο news.com.au.

“Αναμφισβήτητα δεν θα γίνουμε NASA, αλλά στοχεύουμε να πλησιάσουμε στα πρότυπα της Βρετανικής διαστημικής υπηρεσίας (UK space agency) που υποστηρίζει ριζικά τη χρήση και την ανάπτυξη των δορυφόρων στο διάστημα”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος, ο αμερικανό-αυστραλός αστροναύτης της Nasa ο Άντι Τόμας ήταν από τους πολλούς που άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για τη σύσταση μιας διαστημικής υπηρεσίας, αναφέρει το Business Insider: “Χρειαζόμαστε μια εθνική υπηρεσία που δίνει ισχυρή δύναμη χώρα. σε διαφορετική περίπτωση αν παραμείνουμε όπως είμαστε θα είμαστε καταδικασμένοι να εξαρτόμαστε για πάντα από άλλα έθνη για την ασφάλεια που σχετίζεται με το διάστημα, τη διαστημική οικονομία, τη διαστημική άμυνα και τις περιβαλλοντικές εκτιμήσεις που σχετίζονται με το διάστημα », δήλωσε ο Τόμας σε επιστολή προς τον Υπουργό Άμυνας κ. Christopher Pyne σχετικά με δημιουργία εθνικής υπηρεσίας διαστήματος.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε προηγουμένως ζητήσει επανεξέταση από την ομάδα εμπειρογνωμόνων της ερευνητικής υπηρεσίας και η έκθεσή τους δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbul έχει ήδη δεσμευτεί για τη σύσταση του οργανισμού.

Ο κ. Michaelia Cash, υπουργός Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστημών, δήλωσε σε μια δήλωση ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Αυστραλία να είναι μέρος της παγκόσμιας διαστημικής βιομηχανίας. “Η υπηρεσία θα είναι η άγκυρα για τον εγχώριο συντονισμό μας [της Αυστραλίας] εκπληρώνοντας την υπόσχεση μας για κάτι τόσο σπουδαίο που θα μας στείλει αρκετά χρόνια μπροστά”, ανέφερε.

Οι τοπικοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης της Αυστραλίας απασχολούν περίπου 11.000 άτομα και κοστίζουν στο κράτος περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, επισημαίνει η έκθεση της ΒΙ, οπότε σχεδόν με τα μισά χρήματα για τη δημιουργία ενός τέτοιου εθνικού οργανισμού, μπορούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, δήλωσε η Flavia Tata Nardini, ιδρυτής της δορυφορικής τεχνολογίας Adelaide satellite.

Η ανακοίνωση μιας εθνικής υπηρεσίας διαστήματος στην Αυστραλία αφήνει τώρα μόνο την Ισλανδία στον κατάλογο των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) χωρίς διαστημική υπηρεσία, σημειώνει η ΒΙ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166