ΑρχικήΟικονομίαΗ αύξηση των φόρων στις εισαγόμενες ηλεκτρονικές συσκευές της Ινδίας θα μπορούσε...

Η αύξηση των φόρων στις εισαγόμενες ηλεκτρονικές συσκευές της Ινδίας θα μπορούσε να βλάψει την Apple

Η αύξηση των φόρων στις εισαγόμενες ηλεκτρονικές συσκευές της Ινδίας θα μπορούσε να βλάψει την Apple.

Η Ινδία έχει αυξήσει τους φόρους των εισαγόμενων προϊόντων σε δεκάδες ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. Η κυβέρνηση της Ινδίας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτό το τολμηρό βήμα, λέγοντας ότι: Αυτή η ενέργειά μας θα βοηθήσει στην αναχαίτιση της εξάρτησης των ηλεκτρικών προϊόντων από το εξωτερικό, και κατά συνέπεια η εγχώρια βιομηχανία θα γνωρίσει άνοδο με το πέρασμα των καιρών.

Η αύξηση του φόρου από 10% σε 15% στα φορητά ακουστικά θα κάνει τις εισαγωγές τηλεφώνων – συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τα μοντέλα iPhone της Apple – πιο ακριβά τη στιγμή που η ανάπτυξη των εσόδων της εταιρείας επιβραδύνεται στην αγορά smartphones της Ινδίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Ναρέντρα Μόντι έχει ξεκινήσει ένα έξυπνο πρόγραμμα που φέρει την ονομασία Make-in-India για να επεκτείνει και να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανική βάση, και ένας από τους τομείς που δείχνει πως χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ο κ. Pankaj Mohindroo, πρόεδρος της Indian Cellular Association, δήλωσε την Παρασκευή ότι η αύξηση των φόρων θα ενισχύσει έμπρακτα τους εγχώριους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, δηλαδή από 500 εκατομμύρια μονάδες που παράγουν το χρόνο, θα βοηθήσει να διπλασιαστεί η παραγωγή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Counterpoint Research, από τα 10 τηλέφωνα που πωλήθηκαν το 2017 στην Ινδία, τα 8 προέρχονται από τους τοπικούς κατασκευαστές.

Η Samsung Electronics συναρμολογεί στην Ινδία τα περισσότερα από τα κινητά τηλέφωνα της που πωλεί στη χώρα.

Ο Tarun Pathak, αναπληρωτής διευθυντής της Counterpoint Research, δήλωσε ότι η νέα φορολογική ανακοίνωση της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη, θα επηρεάσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές.

«Θα επηρεάσει περισσότερο την Apple καθώς η εταιρεία εισάγει το 88% των συσκευών της στην Ινδία» ανέφερε ο Pathak «Αυτή η ανεργία, είτε θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών στα κινητά τηλέφωνα iPhone ή θα αναγκάσει την Apple να βρει άλλους τρόπους επιβίωσης στην Ινδία».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166