ΑρχικήΟικονομίαΗ Broadcom θέλει να αγοράσει την Qualcomm

Η Broadcom θέλει να αγοράσει την Qualcomm

Η Broadcom θέλει να αγοράσει την Qualcomm.

Η Broadcom Ltd είναι μία τεχνολογική εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ασύρματες επικοινωνίες, την ενσύρματη υποδομή τηλεπικοινωνιών, κτλ, σχεδιάζει να παρουσιάσει μια προσφορά εξαγοράς στον κατασκευαστή chip για smartphone της Qualcomm Inc μέχρι τη Δευτέρα, τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, δήλωσαν την Παρασκευή, πως η παρούσα κίνηση είναι μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ενοποιημένη εταιρεία περίπου 200 δισεκατομμύρια δολαρίων.

Η σύμπραξη θα συνδυάσει δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ασύρματων επικοινωνιών για κινητά τηλέφωνα και θα αυξήσει το μετοχικό τους κεφάλαιο που κατέχουν στην Intel Corp (INTC.O), η οποία είναι αρκετά ισχυρή στον τομέα των υπολογιστών.

Η αξία της προσφοράς της Broadcom δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αν και εξετάζεται μια προσφορά της τάξης των 70 έως 80 δολαρίων ανά μετοχή , σύμφωνα με μία από τις πηγές. Μια προσφορά στα 70 δολάρια ανά μετοχή, θα κοστολογούσε την Qualcomm στα 103 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Qualcomm δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της προσφοράς της Broadcom και δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα διασκεδάσει με την φημολογία αυτής της συμφωνίας, ανέφεραν οι πηγές.

“Είναι μια έξυπνη κίνηση που θα έκανε την Broadcom να γίνει κυρίαρχος στην τεχνολογία”, δήλωσε ο αναλυτής της GBH Insights, ο Daniel Ives.

Η Qualcomm αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Broadcom δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό.

Η προσφορά έρχεται καθώς η Broadcom σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Σιγκαπούρη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump σχολίασε θετικά αυτή την ενέργεια την Πέμπτη σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166