ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Cisco σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα Wi-Fi στα τρένα του Ηνωμένου...

Η Cisco σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα Wi-Fi στα τρένα του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Cisco έχει αποκαλύψει σχέδια για να ενισχύσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα Wi-Fi και ταχύτητες λήψης σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με διάφορους εταίρους, μεταξύ των οποίων η ScotRail, η CGI, η Network Rail Telecoms και η Wittos, για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας με την ονομασία Project SWIFT, η οποία λέει ότι μπορεί να παρέχει «superfast» Wi-Fi σε τρένα.

Τα τρένα της ScotRail σύντομα θα αρχίσουν να δοκιμάζουν το έργο SWIFT, το οποίο μπορεί να επιτρέψει ταχύτητες λήψης μέχρι και 300 Mbps, σε δρομολόγια σε ολόκληρη τη Σκωτία, συμπεριλαμβανομένης της Γλασκώβης και του Εδιμβούργου, ξεκινώντας από φέτος, και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2018.

Η Cisco αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνδέσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ανέφερε πρόσφατη έρευνα από την Global Wireless Solutions, σύμφωνα με την οποία λέει ότι μόλις το ένα στα τρία κινητά διαδικτυακά καθήκοντα δεν ολοκληρώνεται στα τρένα, λόγω κακής συνδεσιμότητας Wi-Fi.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αριθμό των «μαύρων σημείων» αγροτικών 3G και 4G που καλύπτουν τις σιδηροδρομικές γραμμές του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και του μεγάλου αριθμού σηράγγων στο δίκτυο.

“Το έργο SWIFT ενσωματώνει την τέχνη του δυνατού. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να επωφεληθεί πραγματικά από τις ψηφιακές τεχνολογίες, τότε η συνδεσιμότητα πρέπει να είναι δεδομένη – ακόμα και όταν ταξιδεύετε με 140 μίλια / ώρα “, δήλωσε ο Σκόντ Γκάρντνερ, επικεφαλής της Cisco UK & Ireland. “Εάν ένα μέρος του χρόνου που περνάμε στα ταξίδια είναι πιο παραγωγικό, τότε οι δυνατότητες για τους μετακινούμενους, τις εταιρείες τρένων και το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του θα είναι τεράστιες”.

Οι συνδέσεις έχουν ήδη δοκιμαστεί από το τμήμα CREATE της Cisco σε ένα δοκιμαστικό κομμάτι στα Midlands και θα χρησιμοποιήσουν τα υφιστάμενα δίκτυα οπτικών ινών σε δεδομένα backhaul από ιστούς εδάφους, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ασύρματο φάσμα Wi-Fi για να συνδέσουν τα τρένα, και η μεταβίβαση μεταξύ των ιστών θα είναι τουλάχιστον δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η δοκιμή θα χρησιμοποιεί τόσο υπάρχοντες όσο και νεοκατασκευασμένους ιστούς κατά μήκος της διαδρομής Εδιμβούργου-Γλασκόβης, εξασφαλίζοντας ότι η κάλυψη θα πρέπει να είναι συνεπής κατά μήκος της γραμμής, ακόμη και όταν διέρχεται από σήραγγες.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτού του έργου. Οι πελάτες μας μας λένε με συνέπεια ότι ένα από τα πράγματα που περιμένουν στο ταξίδι τους είναι το γρήγορο και αξιόπιστο Wi-Fi “, δήλωσε ο Rob Shorthouse, διευθυντής επικοινωνιών της ScotRail.

“Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αναλαμβάνουμε εξ ονόματος του συνόλου του κλάδου των σιδηροδρόμων, θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο θα παίρνουμε το τρέχον ασύρματο WiFi για να το πάμε στο επόμενο επίπεδο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166