Η DeepMind της Google μέσω του AI θα εντοπίζει βλάβες των νεφρών

Η DeepMind της Google μέσω του AI θα εντοπίζει βλάβες των νεφρών

Η DeepMind της Google μέσω του AI θα εντοπίζει βλάβες των νεφρών.

Η θυγατρική εταιρεία DeepMind της Google ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Department of Veterans των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης AI σε μια προσπάθεια να προβλέψει έγκαιρα την επιδείνωση των ασθενών κατά τη διάρκεια μιας νοσηλείας.

Η επιδείνωση (δηλαδή, όταν η κατάσταση της υγείας των ασθενών χειροτερεύει) είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς οι πάροχοι περίθαλψης μπορεί να μην εντοπίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια για δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις που προκύπτουν ως μέρος μιας άλλης αρρώστιας. Το DeepMind και η VA επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την οξεία νεφρική βλάβη, η οποία – όπως υποδηλώνει το όνομα – συμβαίνει όταν οι νεφροί ενός ατόμου σταματούν προσωρινά να εργάζονται σωστά, όπως θα συνέβαινε σε κανονικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να σημαίνει πλήρη νεφρική ανεπάρκεια. Η οξεία νεφρική βλάβη μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους αν δεν προβούν άμεσα στην κατάλληλη θεραπεία.

Ο στόχος του DeepMind είναι να βελτιώσει τους αλγορίθμους που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση της οξείας νεφρικής βλάβης , έτσι ώστε οι γιατροί και οι νοσηλευτές να το εντοπίσουν γρήγορα και επομένως να τον θεραπεύσουν. Ο Dominic King, ο κλινικός επικεφαλής της DeepMind Health, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της εταιρείας ότι οι δύο οργανισμοί είναι ήδη εξοικειωμένοι με την κατάσταση, και κατά συνέπεια οι δύναμή τους ισχυροποιείται περαιτέρω.

Η εταιρεία θα έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 700.000 ιατρικά αρχεία που έχουν αποκαλύψει τα προσωπικά τους στοιχεία. Χρησιμοποιώντας τα αρχεία αυτά, η DeepMind και η VA επιδιώκουν να προσδιορίσουν αν είναι δυνατόν να προβλεφθεί η έναρξη της οξείας νεφρικής βλάβης με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας