Η Intel κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Αμερικανική κυβέρνηση για το Spectre και το Meltdown

Η Intel κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Αμερικανική κυβέρνηση για το Spectre και το Meltdown

Η Intel κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Αμερικανική κυβέρνηση για το Spectre και το Meltdown.

Η Intel όπως φαίνεται βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού κατηγορείται πως δεν ενημέρωσε τους αξιωματούχους της ασφάλειας του διαδικτύου της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα περιβόητα κενά ασφαλείας Spectre και Meltdown ενώ γνώριζε ακριβώς την κατάσταση έξι μήνες πριν δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο.

Οι σημερινοί και οι πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η κυβέρνηση δεν ενημερώθηκε για τα τρωτά σημεία πριν δημοσιοποιηθούν, επειδή οι συγκεκριμένες ευπάθειες ενδέχεται να έχουν συνέπειες και για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Η Intel από τη μεριά της δήλωσε ότι δεν πιστεύει πώς αυτά τα τρωτά σημεία έπρεπε να τα μοιραστεί με τις αρχές των ΗΠΑ, καθώς οι χάκερς δεν έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν αυτά τα κενά ασφαλείας.

Η Intel παρόλο που ήταν υποχρεωμένη, δεν δήλωσε αυτό το σοβαρό γεγονός στη United States Computer Emergency Readiness Team, γνωστή ως US-CERT, το Meltdown και το Specter μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, ως όφειλε.

Το US-CERT, το οποίο εκδίδει προειδοποιήσεις σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, απέφυγε να σχολιάσει το συγκεκριμένο ζήτημα

Λεπτομέρειες για το πότε αποκαλύφθηκαν τα τρωτά σημεία στους επεξεργαστές περιγράφηκαν λεπτομερώς σε επιστολές που έστειλαν η Intel, η Alphabet και η Apple Inc την Πέμπτη, απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροσώπου του US-CERT, τον Greg Walden, ενός Ρεπουμπλικανού από το Όρεγκον, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου.

Η Alphabet δήλωσε ότι οι ερευνητές ασφάλειας στο Google Project Zero ενημέρωσαν την Intel τον Ιούνιο για τα προβλήματα που υπήρχαν στους επεξεργαστές της, όπως και την Advanced Micro Devices Inc και την ARM Holdings της SoftBank Group Corp.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας