ΑρχικήΕφαρμογέςΗ DJI προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο επηρεάζοντας τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Η DJI προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο επηρεάζοντας τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Η DJI προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο επηρεάζοντας τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής DJI ROLLED OUT η οποία είναι μια ενημερωμένη έκδοση για την πειραματική εφαρμογή drone για το DJI Go & Go 4 που αφαιρεί χαρακτηριστικά που είχαν προηγουμένως συλλέξει υπερβολικά δεδομένα χρήστη όταν ήταν σε χρήση.

Η ενημερωμένη έκδοση, που έχει κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα, αφαιρεί την υποστήριξη για μεγάλο μέρος της λειτουργικότητας που παρέχεται από πρόσθετα τρίτων, όπως το JPush, το οποίο προηγουμένως επέτρεψε στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποίηση όταν τα αρχεία τους τερματίστηκαν στην πλατφόρμα βίντεο SkyPixel του DJI.

Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν περιλαμβάνει την πώληση δεδομένων χρήστη για κέρδος.

“Πολλές λειτουργίες των εφαρμογών DJI GO και DJI GO 4 χρησιμοποιούν πρόσθετα τρίτων που εξυπηρετούν σημαντικές λειτουργίες, όπως η διανομή των φωτογραφιών, η κοινή χρήση φωτογραφιών και η πληρωμή για αντικείμενα στο DJI Store. Ωστόσο, έχουμε αφαιρέσει κάποια πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών από τις εφαρμογές μας Αφού ανακαλύψαμε ότι οι λειτουργίες τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας μας “, δήλωσε ο DJI σε μια δήλωση.

Στην περίπτωση της JPush, η DJI διαπίστωσε ότι το plugin συγκέντρωνε εξωτερικά δεδομένα σε συσκευές Android – όπως οι εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί σε ένα τηλέφωνο – που δεν χρειάστηκε για να εκτελέσει την κύρια λειτουργία της αποστολής ειδοποίησης push.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επίσης καταργήσει τα plug-in-uri “hot-patching” jsPatch για iOS και το Tinker για Android – και τα δύο επέτρεψαν στον DJI να εκδίδει ενημερώσεις εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξει μια εντελώς νέα έκδοση της εφαρμογής.

Αυτά δεν έχουν καταργηθεί εξαιτίας ενός σφάλματος ή επιπλοκών προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά μάλλον για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα plugins και ο κώδικας θα περάσουν από την ίδια διαδικασία ελέγχου – η επιδιόρθωση θα μπορούσε να παράσχει έναν τρόπο παρακάμψεως αυτής της διαδικασίας αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της, θα υπάρξει επίσης ένα πρόγραμμα εσωτερικής εκπαίδευσης για τους συνεργάτες του DJI, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των βέλτιστων πρακτικών και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

“Ως κατασκευαστής υλικού, θέλουμε να τονίσουμε ότι η εστίαση της DJI είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης με τα προϊόντα μας. Το επιχειρησιακό μας μοντέλο δεν περιλαμβάνει την πώληση των δεδομένων χρηστών για κέρδος, αλλά ο DJI συλλέγει δεδομένα για να διορθώσει σφάλματα, Εξυπηρέτηση και υποστήριξη μιας απρόσκοπτης εμπειρίας χρηστών, με την ενημέρωση των εφαρμογών για την παροχή τοπικών πληροφοριών και ρυθμίσεων σχετικά με τις πτήσεις, “δήλωσε ο DJI.

Σε γενικές γραμμές, οι αλλαγές ακολουθούν μια αυξανόμενη προσπάθεια από τον DJI για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των drones και εφαρμογών του. Μαζί με το σταμάτημα των plug-in τρίτου μέρους, ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα bounty bug .

Φυσικά, αυτό ίσως φαινόταν περισσότερο ως προτεραιότητα, δεδομένου ότι έπρεπε να εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού στα αεροσκάφη Spark, μερικά από τα οποία είχαν χάσει τυχαία τη δύναμη στα μέσα της πτήσης. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι ιδιοκτήτες του Spark θα πρέπει να ενημερώσετε το drone με το νέο firmware, αν θέλουν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν και μετά την 1η Σεπτέμβρη.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του είναι ακόμα στη μέση της θέσπισης νέων κανονισμών που θα απαιτούν τα αεροσκάφη που ζυγίζουν πάνω από 250 γραμμάρια (και τους πιλότους τους) να ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166