ΑρχικήSmartphonesΗ Dixons Carphone προειδοποιεί για πτώση των κερδών λόγω των δαπανηρών smartphones.

Η Dixons Carphone προειδοποιεί για πτώση των κερδών λόγω των δαπανηρών smartphones.

Η Dixons Carphone προειδοποιεί για πτώση των κερδών λόγω των “ολοένα και πιο δαπανηρών” smartphones.

Ο λιανοπωλητής του Ηνωμένου Βασιλείου Dixons Carphone εξέδωσε προειδοποίηση για απώλεια κερδών, λέγοντας πως έχει εξαντληθεί υπομονή των Βρετανών πολιτών να ακριβοπληρώνουν τα smartphone “ναυαρχίδες”,

Επιπλέον, καθώς ο ρυθμός της αλλαγής στην αγορά των smartphone επιβραδύνεται, οι άνθρωποι παραμένουν στα υπάρχοντα τηλέφωνά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί να προβούν σε μία άσκοπη αγορά που δεν θα του εξασφαλίσει κάτι ισχυρότερο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Κατά τους τελευταίους μήνες έχουμε δει τα κινητά τηλέφωνα να πωλούνται σε εξοργιστικές τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και έχει σαν αποτέλεσμα να τιμωρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης, βλέποντας να πέφτει αισθητά ο τζίρος τους» δήλωσε ο CEO του ομίλου Seb James σε μία συνέντευξη του.

“Οι διακυμάνσεις των νομισμάτων είχαν ως αποτέλεσμα τα ακουστικά να γίνουν πιο ακριβά, ενώ η τεχνική καινοτομία γινόταν σταδιακά με πολύ αργό ρυθμό “.

“Ως εκ τούτου, έχουμε δει έναν αυξημένο αριθμό ατόμων να παραμένουν στα τηλέφωνά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ενώ είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν τα σημαντικά επερχόμενα κινητά τηλέφωνα ή ο φυσικός κύκλος ζωής των τηλεφώνων θα αντιστρέψουν αυτή την τάση. Πάντως τώρα πιστεύουμε ότι είναι συνετό να πορευτούμε με τη λογική ότι η συνολική ζήτηση της αγοράς δεν θα διορθωθεί φέτος ».

Μακροπρόθεσμα, η αγορά αναμένεται να επανέλθει στο κανονικά επίπεδα των προηγούμενων ετών, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια μετατόπιση της αγοράς προς τα κάτω, με τους καταναλωτές να μην φαίνονται πεπεισμένοι πως αξίζοει να ξοδέψουν χρήματα για καινούργια smartphones που δεν θα τους προσφέρει τίποτα περισσότερο από την παρούσα συσκευή τους.

Η δήλωση έγινε επειδή ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής ηλεκτρικών ειδών της Βρετανίας προειδοποίησε ότι τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά περίπου το 1/3, εν αντιθέσει με τις προσδοκίες των οικονομικών αναλυτών που υπολόγιζαν στο ένα τέταρτο, δηλαδή τα κέρδη της εταιρείας ήταν £ 360 -£ 440 εκατομμύρια και οι αναλυτές είχαν την εντύπωση πως θα αγγίξει τα £ 508 εκατομμύρια, όμως οι τελευταίοι διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Εν τω μεταξύ, οι συνδεδεμένες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, σημείωσαν πτώση των εσόδων κατά 25%, κάτι που μεταφράζεται σε μη κερδοφόρο τομέα και αν συνεχιστεί ετούτη πορεία, προφανώς θα αλλάξει ριζικά το τοπίο των τηλεπικοινωνιών και σε αυτό τον κατήφορο θα αντέξουν μόνο οι δυνατοί.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις κατηγορίες της εταιρείας πως αναμένεται να επιβραδυνθεί η πώληση των smartphones, ο τεράστιος Βρετανικός λιανοπωλητής εξακολουθεί να ελπίζει ότι το iPhone 8 της Apple, που θα έρθει τον επόμενο μήνα , θα βοηθήσει τις πωλήσεις, αυξάνοντας τα έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166