ΑρχικήΕφαρμογέςΗ εφαρμογή HSBC θα εμφανίζει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας σε ένα...

Η εφαρμογή HSBC θα εμφανίζει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας σε ένα μέρος

Η εφαρμογή HSBC θα εμφανίζει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας σε ένα μέρος.

Οι πελάτες της τράπεζας θα μπορέσουν σύντομα να δουν όλους τους λογαριασμούς τους από διαφορετικούς παρόχους σε ένα μέρος, διευκολύνοντας τους να διαχειριστούν τα χρήματά τους με ευκολία.

Η HSBC δοκιμάζει μια εφαρμογή με 10.000 πελάτες από τα τέλη Οκτωβρίου, πριν από μια γενική απελευθέρωση στους βρετανούς πελάτες της στις αρχές του 2018. Λέει ότι η εφαρμογή θα δώσει στους ανθρώπους μια «συνολική εικόνα της οικονομικής τους ζωής» και μέσω αυτής της κίνησης η βρετανική τράπεζα θα κατορθώσει να μεγαλώσει το χάσμα της πρωτοπορίας της από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της.

Οι πελάτες θα μπορούν να βλέπουν όλους τους λογαριασμούς τους σε μια οθόνη και να προσθέτουν λογαριασμούς από 1 έως 21 παρόχους, όπως οι Santander, Lloyds και Barclays. Η τεχνολογία θα επιτρέψει στους χρήστες να βλέπουν όχι μόνο τους τρέχοντες λογαριασμούς τους, αλλά και τα δάνεια, τα ενυπόθηκα δάνεια και τις αποταμιεύσεις εάν είναι ορατά μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ενώ μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, οι άνθρωποι με βαθιές αναμνήσεις μπορεί να αισθάνονται την αίσθηση του deja vu. Το 2002, η τράπεζα διαδικτύου Egg ξεκίνησε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν και να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους σε τράπεζες, αποταμιεύσεις και πιστωτικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τηρούνται σε άλλες τράπεζες και παρόχους, σε μια ενιαία ιστοσελίδα. Αυτή η πρόσβαση με ένα κλικ σε ολόκληρη την πληροφορία του ηλεκτρονικού λογαριασμού ενός ατόμου, που ονομάζεται “συνάθροιση”, ήταν αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή, με ορισμένες τράπεζες να διαμαρτύρονται λέγοντας πως είναι μία επικίνδυνη τακτική που εκθέτει τους πελάτες τους. Η Citibank ξεκίνησε παρόμοια υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο την εποχή εκείνη.

Η HSBC αναφέρει ότι η εφαρμογή της βασίζεται σε μια προηγούμενη δοκιμή που έβλεπε τους πελάτες να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο £ 126 κατά τη διάρκεια δύο μηνών. Θα προστεθούν νέες λειτουργίες τους επόμενους μήνες, για να βοηθήσουν τους χρήστες να ελέγξουν περισσότερο τις δαπάνες, το δανεισμό και την αποταμίευσή τους. Αυτά θα περιλαμβάνουν εργαλεία που θα επιτρέπουν στους χρήστες να εξοικονομούν χρήματα, καθώς δαπανώνται λιγότερα εν αντιθέσει με τα παρελθόντα έτη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166