ΑρχικήΔιαδίκτυοΟ Edge έχει πλέον 70 επεκτάσεις, από 13 που είχε πριν από...

Ο Edge έχει πλέον 70 επεκτάσεις, από 13 που είχε πριν από ένα χρόνο

Ο Edge έχει πλέον 70 επεκτάσεις, από 13 που είχε πριν από ένα χρόνο.

Η Edge έλαβε για πρώτη φορά υποστήριξη για επεκτάσεις (πρόσθετα) στο πρόγραμμα περιήγησης του, ως μέρος της ενημερωμένης επετείου των Windows 10 που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2016. Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε και η Microsoft προσφέρει πλέον μία διαφορετική κατάσταση σχετικά με τα extensions του Edge.

Ο Edge είχε τότε αυτέ τις 13 ακόλουθες επεκτάσεις: AdBlock, Adblock Plus, Amazon Assistant, Evernote Web Clipper, LastPass, Mouse Gestures, Office Online, OneNote Web Clipper, Page Analyzer, Pinterest Save, Reddit Enhancement Suite, Save to Pocket και Μεταφραστής για το Microsoft Edge. Δεκατρείς μήνες αργότερα, υπάρχουν τώρα πάνω από 70 επεκτάσεις για ετούτο τον browser στο Windows Store.

Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από δύο αστέρια που είναι κάτω του μετρίου έως το τέλειο που είναι τα πέντε αστέρια. Όλες οι επεκτάσεις είναι εντελώς δωρεάν ή μπορούν τουλάχιστον να εγκατασταθούν δωρεάν.

Η Microsoft θέλει να ξέρετε ότι αυτή η αργή ανάπτυξη είναι σκόπιμη. Η εξήγηση αξίζει να αναπαραχθεί πλήρως:

Έχουμε υιοθετήσει μια προοδευτικά μετρημένη προσέγγιση καθώς βρισκόμαστε στο δρόμο για νέες επεκτάσεις. Οι επεκτάσεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης και έχουμε θέσει υψηλό δείκτη ποιότητας. Επειδή οι επεκτάσεις αλληλεπιδρούν τόσο στενά με το πρόγραμμα περιήγησης, είμαστε πολύ εναρμονισμένοι με την ασφάλεια, την απόδοση και την αξιοπιστία του Microsoft Edge με αυτές τις επεκτάσεις ενεργοποιημένες. Ξεκινώντας από μια μικρή ομάδα από τις πιο δημοφιλείς επεκτάσεις μας επέτρεψε να ωριμάσουμε το οικοσύστημά μας επέκτασης παράλληλα με την πλατφόρμα extensions μας, καθώς και να δημιουργήσουμε μια ομαλή εμπειρία επιβίβασης για προγραμματιστές με την πάροδο του χρόνου.

Εφόσον συνεχίσαμε να εργαζόμαστε στην πλατφόρμα επεκτάσεων, μερικές φορές έχουμε ερωτήσεις που ρωτούν γιατί η λίστα των επεκτάσεων δεν αυξάνεται ταχύτερα. Τι συμβαίνει;

Είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι στις πιθανές επιπτώσεις των επεκτάσεων στην εμπειρία περιήγησης και θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι οι επεκτάσεις που επιτρέπουμε είναι υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες. Επιδιώκουμε το Microsoft Edge να γίνει το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης, με τις βασικές αρχές που περιμένετε – ταχύτητα, αποδοτικότητα ισχύος, αξιοπιστία, ασφάλεια. Τα ανεπιτυχώς γραμμένα ή ακόμα και κακόβουλα πρόσθετα για το browser παραμένουν μια πιθανή πηγή απόρρητου, ασφάλειας, αξιοπιστίας και επιδόσεων ακόμα και σήμερα. Θέλουμε οι χρήστες να είναι σίγουροι ότι μπορούν να εμπιστεύονται επεκτάσεις στη Microsoft για να λειτουργούν όπως αναμένεται. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε υποβολή επέκτασης για να διασφαλίσουμε ότι θα φέρει αξία στους χρήστες μας και θα υποστηρίξει τους στόχους μας για ένα υγιές οικοσύστημα.

Ενώ είμαι βέβαιος ότι η Microsoft ενδιαφέρεται για την ασφάλεια επέκτασης Edge, η πραγματικότητα είναι ότι η Microsoft δεν κατόρθωσε να καταστήσει τους προγραμματιστές ενθουσιασμένυς στην πλατφόρμα της. Είναι ατυχές το γεγονός ότι η εταιρεία δεν διέθετε επεκτάσεις όταν κυκλοφόρησε το Edge – θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για τους προγραμματιστές να καλύψουν το χαμένο έδαφος που χάθηκε άραγε;

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα ή δύο δημοφιλείς επεκτάσεις Chrome του Firefox add-ons , οι πιθανότητες να μείνετε ικανοποιημένοι θα είναι ίδιες χρησιμοποιώντας τις ισοδύναμες επεκτάσεις του Edge. Όμως για όποιον βασίζεται σε εξειδικευμένες επεκτάσεις ή χρησιμοποιεί μια μακρά λίστα από extensions, μάλλον ο Edge δεν θα μπορέσει να σας ικανοποιήσει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166