ΑρχικήΟικονομίαΗ επενδυτική εταιρεία 500 Startups τα βρήκε μπαστούνια στην Αυστραλία.

Η επενδυτική εταιρεία 500 Startups τα βρήκε μπαστούνια στην Αυστραλία.

Η επενδυτική εταιρεία 500 Startups τα βρήκε μπαστούνια στην Αυστραλία.

Η 500 Startups εξακολουθεί να αισθάνεται τον αρνητικό αντίκτυπο ενός σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης που εμπλέκονται ο συνιδρυτής και ο πρώην διευθυντής του, Dave McClure. Δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο του ταμείου με έδρα το Καναδά , η αδελφική επιχείρηση που είχε σκοπό να ξεκινήσει στην Αυστραλία έχει στιγματιστεί ανεπανόρθωτα και βιώνει ίσως τις χειρότερες στιγμές και όλα αυτά πριν καν αρχίσει να λειτουργεί.

Η αμερικανική εταιρεία δεν διαθέτει ειδικό ταμείο στην Αυστραλία, αλλά είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα χρηματοπιστωτικής οικονομικής επενδυτικής ανάπτυξης στην Μελβούρνη που θα φέρει το λογότυπο και την ονομασία 500 Startups για τον περασμένο Μάιο σε συνεργασία με το LaunchVic , ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίχθηκε ανοιχτά από την Βικτώρια, την δεύτερη πολυπληθέστερη Πολιτεία της Αυστραλίας. Τώρα, όμως, η LaunchVic έχει τερματίσει τη συνεργασία της με την εταιρεία VC το παρόν γεγονός προμηνύει κακά μαντάτα για τα μελλοντικά σχέδια.

Η σχέση είχε σίγουρα τερματιστεί τον περασμένο μήνα, δεδομένου ότι ο McClure παραιτήθηκε από την 500 Startups στις αρχές Ιουλίου μετά από μια σειρά γυναικών που ανέφεραν σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του.

Η LaunchVic είχε βάλει την επιχείρηση “υπό επιτήρηση” τον περασμένο μήνα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, αλλά το περίεργο της υπόθεσης είναι πως οι εκπρόσωποί της είχαν ταξιδέψει στην Αυστραλία για να λανσάρουν την 500 Μελβούρνης παρά το γεγονός ότι πλέον είχε έρθει το ρήγμα ανάμεσά τους και διαφαινόταν στον ορίζοντα πώς αυτή η σχέση συνεργασίας θα σταματούσε πολύ σύντομα.

Η LaunchVic δήλωσε πως αν εν τέλει ολοκληρωνόταν η συνεργασία ήθελε να δει μια “σαφέστατη αλλαγή” στην επιχείρηση, αν το έργο τελικά επρόκειτο να προχωρήσει, αλλά παρόλα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα μέσω της παραίτησης του επικεφαλής της 500 Μελβούρνης Rachael Neumann. Η Neumann εγκατέλειψε την επιχείρηση επειδή πιστεύει ότι απλά «αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή καθαρά για λόγους ηθικής δεοντολογίας.

Εξήγησε στο Twitter ότι είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με την ηγεσία του 500 Startups για το σχέδιο της Αυστραλίας, αλλά μετά από συζητήσεις αποφάσισε να φύγει.

“Ενώ είμαι βαθιά απογοητευμένος που έχει τελειώσει για μένα αυτή η σπουδαία ιδέα, αισθάνομαι βέβαιος για την ισχυρή πορεία της LaunchVic, διότι τον περασμένο μήνα έδωσε στην 500 Startups την ευκαιρία να δείξει την ηγετική της θέση με την προοπτική να διορθώσει τα προβλήματα” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της LaunchVic Δρ Kate Cornick σε δήλωσή του.

“Δυστυχώς, έχουμε εκφράσει αρκετές φορές ότι η 500 Startups, χωρίς τον Rachael Neumann στο τιμόνι δεν πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει σωστά”, πρόσθεσε ο Δρ Cornick.

“Η 500 πιστεύει ακράδαντα στο μέλλον του αυστραλιανού τομέα τεχνολογίας, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε με αυτή τη νέα εταιρική σχέση. Προσβλέπουμε σε μελλοντικές ευκαιρίες που ίσως να είναι και καλύτερες από τη σημερινή”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της 500 Startups μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η διάλυση της εταιρικής σχέσης δεν θα επηρεάσει τον συνολικό προϋπολογισμό της LaunchVic. Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης διευκρίνισε ότι η χορήγηση ποσού άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που αρχικά υποσχέθηκε στην 500 Μελβούρνης δεν θα διατεθεί για το επενδυτικό έργο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166