ΑρχικήΕιδήσειςΗ επικεφαλής του Facebook Building 8, Regina Dugan, θα παραιτηθεί

Η επικεφαλής του Facebook Building 8, Regina Dugan, θα παραιτηθεί

Η επικεφαλής του Facebook Building 8, Regina Dugan, θα παραιτηθεί.

Η Regina Dugan, επικεφαλής του Facebook, Building 8, εγκαταλείπει την εταιρεία μετά από 18 μήνες για να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας. Το εκτελεστικό όργανο ανακοίνωσε την Τρίτη (17 Σεπτεμβρίου) ότι θα παραιτηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Σε μια ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, η Dugan δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τη βαρυσήμαντη θέση της για επικεντρωθεί στην “οικοδόμηση μιας νέας προσπάθειας”. Πρόσθεσε ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους για να βοηθήσει την ομάδα της στη μετάβαση αυτή έως το 2018.

“Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Μαζί, ήδη έχουμε κάνει τόσα πολλά καλά δρώμενα και δυστυχώς θα αποχωριστώ τόσους πολλόύς καλούς ανθρώπους, προσωπικά και επαγγελματικά”, γράφει η Dugan.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την προαγωγή του βετεράνου του Facebook, Andrew ‘Boz’ Bosworth, για να διευθύνει τα έργα του hardware της εταιρείας και να επιβλέπει τις ομάδες όπως το Oculus και το Building 8. Ο Bosworth προηγουμένως χρησίμευσε ως VP της διαφημιστικής και επιχειρηματικής πλατφόρμας της εταιρείας.

Η Dugan δεν ανέφερε ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής του εργαστηρίου Building 8 και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το νέο της έργο.

“Υπάρχει μια μετατόπιση προς τη στασιμότητα στην Silicon Valley και ορισμένοι από εμάς σε αυτή τη βιομηχανία έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες όσο ποτέ”, ανέφερε η Dugan σε δήλωση που έδωσε σε ένα εκπρόσωπο του Facebook. “Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να παραιτηθώ, και είναι σκόπιμο να συμβεί, επειδή ίσως έτσι το επιτάσσει η μοίρα».

Το Facebook προσέλαβε την Dugan στις αρχές του 2016 για να οδηγήσει το Building 8 προς νέα μονοπάτια. Προηγουμένως, ήταν μέλος της ομάδας προχωρημένων τεχνολογιών και προϊόντων της Google και εργάστηκε συγκεκριμένα στο αρθρωτό τηλέφωνο Project Ara. Πριν από αυτό, ήταν διευθυντής της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA) που αναπτύσσει μια αναδυόμενη τεχνολογία για τους αμερικανούς στρατιωτικούς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166