ΑρχικήΕιδήσειςΤο SpaceX σχεδιάζει μυστήρια αποστολή με κωδικό όνομα «Zuma» τον Νοέμβριο

Το SpaceX σχεδιάζει μυστήρια αποστολή με κωδικό όνομα «Zuma» τον Νοέμβριο

Το SpaceX σχεδιάζει μυστήρια αποστολή με κωδικό όνομα «Zuma» τον Νοέμβριο για έναν «κυβερνητικό» πελάτη

Το SpaceX θα εκτοξεύσει μια αποστολή ενός διαστημικού πυραύλου κάποια στιγμή τον Νοέμβριο για έναν άγνωστο «κυβερνητικό» πελάτη. Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για αυτή την αποστολή είναι ότι έχει κωδικοποιηθεί το όνομα “Zuma”, το ωφέλιμο φορτίο θα παρέχεται από την τεχνολογία αεροδιαστημικής άμυνας Northrop Grumman και ότι θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Kennedy στη Φλόριντα.

Ενώ είναι συνήθως ο κανόνας για την εταιρεία να ανακοινώνει το λανσάρισμα τέτοιον αποστολών, ωστόσο αυτή την φορά λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν σχετικές λεπτομέρειες, προφανώς γιατί το ζήτησε ο πελάτης. Μια αναφορά του Popular Mechanics δηλώνει ότι οι πληροφορίες για το Zuma προέρχονται από δημόσια αρχεία της FCC. Αναφέρεται ότι κανένας οργανισμός, κυβερνητικός ή ιδιωτικός φορέας δεν βγήκε να δηλώσει για ποιο λόγο το λανσάρισμα περιτριγυρίζεται από μυστικότητα, το οποίο αναμφισβήτητα προσθέτει ίντριγκα για τα τεκταινόμενα που περιβάλλουν την αποστολή.

Είναι σύνηθες για τις κυβερνητικές υπηρεσίες να δηλώνουν τέτοιου είδους όλες οι αποστολές, ακόμη κι αν πρόκειται για κατασκοπευτικούς δορυφόρους από Εθνικό National Reconnaissance Office (NRO), σημειώνει η έκθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, εκτοξεύθηκε στο διάστημα το Atlas V ένας κατασκοπευτικός δορυφόρος . Ένα άλλο κατασκοπευτικός δορυφόρος εκτοξεύθηκε τον Σεπτέμβριο από τη NASA χρησιμοποιώντας πάλι ένα πύραυλο τύπου πύραυλο Atlas V . Ενώ οι πραγματικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές εξακολουθούν να παραμένουν κρυμμένες, το Popular Mechanics σημειώνει ότι υπήρξε τουλάχιστον μια τυπική ανακοίνωση.

Τα νέα της εκτόξευσης Falcon 9 έγιναν ευρέως γνωστά στο κοινό, επειδή τα αρχεία FCC είναι δημόσια και το SpaceX χρησιμοποιεί πομπούς και δέκτες τηλεμετρίας για την παρακολούθηση της διαδρομής του πυραύλου. Για τη λειτουργία αυτών των μέσων χρειάζονται άδεια από την FCC, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συμπληρώσουν ένα αίτημα που είναι προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με την πηγή του ωφέλιμου φορτίου προέρχονται από το nasaspaceflight.com.

Ο τύπος της αποστολής αναφέρεται απλά ως “κυβερνητικός”, υπογραμμίζει η έκθεση.

Επιπλέον, έχουν υποβληθεί και δύο αιτήσεις για την αποστολή αυτή – μία για την εκτόξευση αποστολής από το launchpad 39A στο διαστημικό κέντρο Kennedy και η άλλη για την προσγείωση που σχεδιάζεται στη ζώνη προσγείωσης 1 στο σταθμό του Canaveral Air Force.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι ένας από τους δορυφόρους που δρομολογήθηκαν υπό παρόμοιες μυστηριώδεις περιστάσεις το 2009 και το 2014 χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή πληροφοριών για στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις διαρροές του Edward Snowden.

Η εκτόξευση του Zuma θα μπορούσε να είναι και η τελική του SpaceX για φέτος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166