ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ford και η Domino pizza συνεργάζονται για την αυτόνομη παράδοση πίτσας

Η Ford και η Domino pizza συνεργάζονται για την αυτόνομη παράδοση πίτσας

Η Ford και η Domino pizza συνεργάζονται για την αυτόνομη παράδοση πίτσας για να διερευνήσουν πώς θα αντιδράσουν οι πελάτες στις παραδόσεις πίτσας που πραγματοποιούνται από αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας πραγματικούς πελάτες της Domino που έχουν επιλεγεί τυχαία στο Μίτσιγκαν. Θα επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις αυτόνομες παραδόσεις πίτσα – κατά την προσέγγιση στο όχημα, με τη χρήση ενός tablet που έχει τοποθετηθεί στο παράθυρο του οχήματος για να ξεκλειδώσει το θερμαινόμενο διαμέρισμα αποθήκευσης και να παραλάβουν την παραγγελία τους.

Αυτό που κάνει τη δοκιμή μοναδική είναι η εστίαση στην εκμάθηση του πόσο πρόθυμοι είναι άνθρωποι να αλληλεπιδρούν με ένα ρομποτικό αυτοκίνητο. Προς το παρόν ένας οδηγός είναι πάντα πίσω από το τιμόνι, αλλά στο μέλλον αυτό δεν θα συμβεί, ούτως ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα της εταιρείας και κατά συνέπεια θα πωλούνται φθηνότερα τα προϊόντα της.

Η δοκιμή θα χρησιμοποιήσει τα δικά της αυτοκίνητα Fusion Hybrid της Ford, εξοπλισμένα με ειδικές μονάδες αποθήκευσης πίτσας που δημιουργήθηκαν από τον συνεργάτη της Domino, Roush Enterprises. Τα οχήματα με τον εξειδικευμένο τρόπο λειτουργίας έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν ζεστές τις πίτσες κατά τη διαδρομή, και στη συνέχεια να ανοίγουν όταν ο πελάτης εισάγουν έναν μοναδικό κωδικό σε ένα tablet που είναι τοποθετημένο έξω από το αυτοκίνητο.

Οι πελάτες στην περιοχή Ann Arbor του Μίτσιγκαν θα επιλεγούν τυχαία για τις δοκιμές όταν πραγματοποιήσουν μια παραγγελία. Στη συνέχεια αφού ενημερωθούν από το προσωπικό για το εγχείρημα πρόκειται να διεξαχθεί, θα είναι σε θέση να επιλέξουν αν η παραγγελία θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα με τη νέα μέθοδο ή εάν προτιμούν με τον παραδοσιακό τρόπο, παρακάμπτοντας την πειραματική διαδικασία.

Η Ford έχει αναπτύξει αυτόνομη τεχνολογία εδώ και αρκετά χρόνια και ελπίζει να εμπορευματοποιήσει την πλατφόρμα μέχρι το 2021. Η επένδυση της Ford στην εταιρεία Argo AI , μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, ύψους 1 δισ. Δολαρίων (£ 800 εκατ.) , Είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει εργαστεί με την Domino διεξοδικά για το τρέχον εγχείρημα, με αποτέλεσμα το σύστημα Ford Sync infotainment system να έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για την παραγγελία πίτσας κατά την οδήγηση.

Αντί να ρυθμίζουμε τις προσπάθειές μας για κακό σκοπό όπως πράττουν οι στρατιωτικές υπηρεσίες, η έμφαση δίνεται στην εκμάθηση των πελατών με το παρόν σύστημα για το καλύτερο δυνατό, ζητώντας από τους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αποκτώντας μία ασφαλής και διαισθητική εμπειρία που θα είναι ωφέλιμη για όλους.

Το αυτοκίνητο θα αλληλεπιδράσει με τους πελάτες μέσω της οθόνης και των ηχείων που είναι τοποθετημένα έξω, ενώ ο οδηγός δοκιμής πρέπει να αγνοηθεί. Η Uber χρησιμοποίησε παρόμοια στρατηγική με την αυτόνομη δοκιμή οχημάτων το 2016.

“Καθώς αυξάνουμε την κατανόησή μας για την επιχειρηματική ευκαιρία για αυτο-οδήγηση οχημάτων για να υποστηρίξουμε την κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας το Domino σε αυτό το σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας”, δήλωσε ο Sherif Marakby, αντιπρόεδρος της Ford , Αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων. “Ως εταιρεία επικεντρωμένη στην εμπειρία του πελάτη, η Domino μοιράζεται το όραμά μας για ένα μέλλον που θα επιτρέψει τα έξυπνα οχήματα σε ένα έξυπνο περιβάλλον που θα ενισχύσουν τη ζωή των ανθρώπων”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166