ΑρχικήΨυχαγωγίαMovies-seriesΤο επόμενο βιβλίο του Game of Thrones μόλις έχει γραφτεί από έναν...

Το επόμενο βιβλίο του Game of Thrones μόλις έχει γραφτεί από έναν υπολογιστή

Το επόμενο βιβλίο του Game of Thrones μόλις έχει γραφτεί από έναν υπολογιστή, βέβαια δεν πρόκειται για το κανονικό βιβλίο, αλλά για έναν πειραματισμό που διεξήγαγε ένας προγραμματιστής που είναι φανατικός οπαδός της τηλεοπτικής σειράς.

Ένα νευρωνικό δίκτυο μόλις σκέφτηκε και έγραψε τα πέντε πρώτα κεφάλαια του επόμενου βιβλίου A Song Of Ice And Fire του George RR Martin, στο οποίο βασίζονται οι δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές Game of Thrones.

Ο Zack Thoutt, μηχανικός λογισμικού και οπαδός της σειράς, φέρεται να έχει κουραστεί να περιμένει τον George RR Martin να ολοκληρώσει το βιβλίο και δημιούργησε ένα recurrent neural network (RNN)- ένα είδος νευρωνικού δικτύου που μπορεί να χρησιμοποιήσει εσωτερική μνήμη για να επεξεργαστεί αυθαίρετα διάφορες ακολουθίες εισροών.

Ο Thoutt εισήγαγε στο σύστημα τα πέντε πρώτα βιβλία – δηλαδή 5.376 σελίδες πληροφοριών το οποίο στη συνέχεια ήταν σε θέση να δημιουργήσει πέντε κεφάλαια του επόμενου βιβλίου με βάση τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο RNN.

Από τις αξιοσημείωτες “σκέψεις” που έχει κάνει αυτό το AI και εκείνο που πραγματικά ξεχωρίζει είναι ότι η Sansa Stark είναι στην πραγματικότητα House Baratheon.

Σε μια δήλωση, ο Thoutt είπε ότι προσπαθεί να γράψει ένα νέο βιβλίο και ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει ακόμη τελειοποιηθεί. “Ένα τέλειο μοντέλο θα λαμβάνει υπόψη σχετικούς συσχετισμούς με το ό, τι έχει συμβεί στο τελευταίο βιβλίο και δεν θα γράψει για τους χαρακτήρες που ζουν ή πέθαναν, οι οποίοι δεν συμμετέχουν πλέον στη σειρά, δύο ή τρία βιβλία πριν”, ανέφερε ο προγραμματιστής.

Ενώ ο RNN προσπαθεί να λάβει υπόψη όλα τα γεγονότα από τα προηγούμενα βιβλία και όχι απλώς να αναθεωρήσει τα γεγονότα που έχουν περάσει, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη μια τέλεια γεννήτρια κειμένου.

Σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας των κεφαλαίων, ο Thoutt λέει ότι χρησιμοποιεί μόνο μια πρωταρχική λέξη και στη συνέχεια δίνει εντολή στον RNN με τον αριθμό λέξεων που θα δημιουργήσει για ένα κεφάλαιο.

Η κύρια λέξη που επιλέξατε για κάθε κεφάλαιο είναι ένα όνομα ενός χαρακτήρα στην ιστορία. Ο RNN θα πάρει τότε το όνομα και θα βρει μια ιστορία.

Τα πρωτότυπα βιβλία κάνουν χρήση μιας παρόμοιας προσέγγισης, όπου τα κεφάλαια παρατηρούνται μέσα από τα μάτια διαφορετικών χαρακτήρων.

Εκτός από την παροχή του RNN με τις πρώτες λέξεις, ο Thoutt ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει άλλη επεξεργασία που κάνει ο ίδιος προσωπικά.

Ο Thoutt προσθέτει ότι η γραμματική του συστήματος δεν είναι απολύτως ορθή και ότι απλώς προβλέπει λέξεις. Δεν κάνει πραγματική μακρόχρονη οικοδόμηση ιστοριών, αλλά “το δίκτυο είναι σε θέση να μάθει τα βασικά της αγγλικής γλώσσας και τη δομή του στυλ του George RR Martin από μόνο του”.

Το τελευταίο βιβλίο που δημοσίευσε ο Μάρτιν ήταν το 2011 και οι οπαδοί περιμένουν από τότε την συνέχεια, που ονομάζεται The Winds Of Winter.

Ο Martin έχει γράψει πέντε βιβλία στη σειρά μέχρι τώρα – A Game Of Thrones (1996), A Clash Of Kings (1998), A Storm Of Swords (2000), A Feast For Crows (2005) and A Dance With Dragons (2011).

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Winds Of Winter δεν είναι γνωστή και απλά γίνονται διάφορες εικασίες. Η τελευταία φορά που μίλησε ήταν ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους όπου ανέφερε στο live journal του ότι συνεχίζει να εργάζεται για το βιβλίο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166