ΑρχικήΕιδήσειςΗ Forever 21 υπέστη σοβαρό χακάρισμα

Η Forever 21 υπέστη σοβαρό χακάρισμα

Η Forever 21 υπέστη σοβαρό χακάρισμα και οι πληροφορίες των καρτών πληρωμής των πελατών ίσως να βρίσκονται στα χέρια των χάκερς.

Η δημοφιλής εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης Forever 21 αποκάλυψε την Τρίτη (14 Νοεμβρίου) ότι οι χάκερς ενδέχεται να έχουν αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο συστήματα καρτών πληρωμής σε ορισμένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματά τους, και προφανώς τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τέθηκαν σε σοβαρό κίνδυνο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε πρόσφατα από κάποιο άγνωστο για πιθανή παραβίαση και άρχισε αμέσως να ερευνά τα συστήματα καρτών πληρωμής της με τη βοήθεια μιας κορυφαίας εταιρείας ασφάλειας που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.

“Λόγω των ισχυρών λύσεων κρυπτογράφησης και του tokenization που εφαρμόζει η Forever 21 από το 2015, φαίνεται ότι μόνο ορισμένες συσκευές τύπου POS σε ορισμένα φυσικά καταστήματα Forever 21 επηρεάστηκαν όταν η κρυπτογράφηση σε αυτές τις συσκευές δεν ήταν σε λειτουργία”, ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωση.

H Forever 21 διαθέτει περισσότερα από 815 φυσικά καταστήματα σε 57 χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Λατινική Αμερική και οι Φιλιππίνες. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια από τα καταστήματά της επηρεάστηκαν από την παραβίαση.

«Επειδή η έρευνα συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ευρήματα προς δημοσιοποίηση και είναι πολύ νωρίς για να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα”, ανέφερε η εταιρεία. “Η Forever 21 δεσμεύεται μελλοντικά να παράσχει μια πρόσθετη ειδοποίηση στους πελάτες της, ούτως ώστε να ακυρώσουν αμέσως την πιστωτική τους κάρτα σε περίπτωση χακαρίσματος».

H Forever 21 ενημέρωσε τους πελάτες της να παρακολουθούν τις κινήσεις των λογαριασμών της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα ή μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166