Η Google διευκρινίζει πώς ο Chrome θα αποκλείει τις διαφημίσεις

Η Google διευκρινίζει πώς ο Chrome θα αποκλείει τις διαφημίσεις

Η Google διευκρινίζει πώς ο Chrome θα αποκλείει τις διαφημίσεις.

Όπως είχε προγραμματιστεί , ο Google Chrome θα ξεκινήσει να εμποδίζει τις διαφημίσεις στις 15 Φεβρουαρίου . Η εταιρεία μοιράστηκε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει αυτό το χαρακτηριστικό όταν θα ενεργοποιηθεί από σήμερα.

Η Google πέρυσι εντάχθηκε στο Συνασπισμό για Καλύτερες Διαφημίσεις (Coalition for Better Ads) , ένας οργανισμός που έχει θέσει συγκεκριμένα πρότυπα για τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία των διαφημίσεων θα πρέπει να βελτιώσει το περιεχόμενο του για τους καταναλωτές. Στη συνέχεια, η εταιρεία αποκάλυψε ότι ο Chrome θα σταματήσει να εμφανίζει όλες τις διαφημίσεις (συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν ή εκτελούνται από την Google) σε ιστότοπους που εμφανίζουν διαφημίσεις που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, όπως ορίζεται από τον συνασπισμό.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένοι ιστότοποι που θα επηρεαστούν άμεσα από αυτήν την αλλαγή ενδέχεται επίσης να περιέχουν διαφημίσεις της Google», τόνισε χθες ο αντιπρόεδρος του Chrome, ο Rahul Roy-Chowdhury . «Για εμάς, η εμπειρία των χρηστών στο διαδίκτυο είναι υψηλότερη προτεραιότητα, ακόμη και από τα χρήματα που μπορούν να δημιουργήσουν αυτές οι ενοχλητικές διαφημίσεις».

Φιλτράρισμα σε επίπεδο δικτύου

Όπως σημειώσαμε πέρυσι, η ημερομηνία της 15ης Φεβρουαρίου δεν συνδέεται με μια συγκεκριμένη έκδοση του Chrome (το Chrome 64 κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου και το Chrome 65 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου), γεγονός που μας οδήγησε να μαντέψουμε τη στιγμή που ο αποκλεισμός διαφημίσεων του Chrome είχε ήδη καθοριστεί. Η Google επιβεβαίωσε σήμερα ότι αυτό το γεγονός ισχύει πράγματι.

Τούτου λεχθέντος, το χαρακτηριστικό εξακολουθεί να απαιτεί Chrome 64 ή υψηλότερη έκδοση, ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη ιδιορρυθμία. Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι η Google θα μπορεί να προβαίνει σε ενημερώσεις για το φίλτρο των διαφημίσεων του Chrome ξεχωριστά από το ίδιο το Chrome. Το φίλτρο διαφημίσεων του Chrome θα λειτουργεί σε κινητές συσκευές.

«Την παρούσα στιγμή που γράφεται το άρθρο, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε Android, Windows, Mac, Linux και Chrome OS», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Google. Η εταιρεία δεν σχολίασε το πότε το φίλτρο των διαφημίσεων του Chrome θα έρθει στο iOS.

Ο Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές και το κινητά θα αποκλείσει αυτόματα όλες τις διαφημίσεις από τους ιστότοπους που αποτυγχάνουν στα πρότυπα Καλύτερης Διαφήμισης. Το πρόγραμμα περιήγησης της Google θα εμφανίζει στον χρήστη ένα μήνυμα που υποδεικνύει ότι έχει πραγματοποιηθεί αποκλεισμός διαφημίσεων, καθώς και μια επιλογή για την απενεργοποίηση της ρύθμισης, επιλέγοντας «Να επιτρέπονται οι διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο».

Για τους χρήστες των επιτραπέζιων υπολογιστών, η ειδοποίηση στη γραμμή διευθύνσεων θα μοιάζει με τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του Chrome. Για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, η ειδοποίηση θα έχει τη μορφή ενός μικρού ενημερωτικού δελτίου στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πρότυπα καλύτερων διαφημίσεων

Η στρατηγική της Google είναι απλή: Χρησιμοποιήστε το Chrome για να μειώσετε τα έσοδα από διαφημίσεις σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τα πρότυπα που έθεσε το Coalition for Better Ads. Ωστόσο, μια διαφήμιση που θα παραβιάζει τα πρότυπα δεν θα αρκεί για να αποκλειστούν όλες οι διαφημίσεις του συγκεκριμένου διαφημιστή από έναν ιστότοπο. Το Chrome θα ακολουθήσει τα κατώτατα όρια μη συμμόρφωσης που ορίζει ο συνασπισμός.

Εν ολίγοις, 1 στις 40 προβολές διαφημίσεων σε μία σελίδα θα επιτρέπεται να έχει μια μη συμμορφούμενη διαφήμιση και ένας ιστότοπος θα εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα αναμενόμενα έσοδα από διαφημίσεις από τους χρήστες που βλέπουν τη διαφήμιση στο Chrome.

Ο συνασπισμός γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι διαφημίσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλονται σε έναν ιστότοπο, παρά τα συγκεκριμένα πρότυπα που υπαγορεύουν στα δίκτυα των διαφημίσεων, και γενικά σε όλους τους συνεργάτες που συμμετέχουν στην βιομηχανία των διαφημίσεων. Ο συνασπισμός φαίνεται να αφήνει κάποιο περιθώριο για σφάλματα, ώστε να μην τιμωρεί τους ιστότοπους που πραγματικά προσπαθούν να προσφέρουν συμμορφούμενες διαφημίσεις.

Στους επιτραπέζιους υπολογιστές, υπάρχουν τέσσερις τύποι διαφημίσεων που έχει απαγορεύσει ο συνασπισμός: Οι αναδυόμενες διαφημίσεις , οι διαφημίσεις βίντεο με αυτόματο ήχο αναπαραγωγής, οι διαφημίσεις με αντίστροφη μέτρηση και οι μεγάλες διαφημίσεις τύπου large sticky ads.

Ο Συνασπισμός για Καλύτερες Διαφημίσεις κατέληξε στα απαιτούμενα πρότυπα για τις Καλύτερες Διαφημίσεις αφού ζήτησε από περισσότερους από 40.000 χρήστες του Διαδικτύου στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη να αξιολογήσουν τις κοινές εμπειρίες των διαφημίσεων σχετικά με την παρεμβατικότητά τους. Επειδή οι χειρότεροι παραβάτες μπορούν να ελέγχονται από τον κάτοχο του ιστότοπου, η Google αποφάσισε να υιοθετήσει μια προσέγγιση σε τέσσερα βήματα για την καταπολέμηση μη συμβατών διαφημίσεων μέσω του Chrome, δίνοντας στους χρήστες φωνή και δύναμη για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα, λέγοντάς τους:

  1. Αξιολογήστε πόσο καλά οι ιστότοποι συμμορφώνονται με τα πρότυπα για τις καλύτερες διαφημίσεις.
  2. Ενημερώστε τους ιστοτόπους για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε
  3. Παρέχετε την ευκαιρία στους ιστότοπους να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα ζητήματα.
  4. Καταργήστε τις διαφημίσεις από ιστότοπους που εξακολουθούν να διατηρούν προβληματική εμπειρία διαφημίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας