Η Google παρουσίασε το Android KTX, ένα σύνολο επεκτάσεων Kotlin για προγραμματιστές

Η Google παρουσίασε το Android KTX, ένα σύνολο επεκτάσεων Kotlin για προγραμματιστές

Η Google παρουσίασε το Android KTX, ένα σύνολο επεκτάσεων Kotlin για προγραμματιστές.

Η Google παρουσίασε σήμερα το Android KTX, ένα σύνολο επεκτάσεων για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να γράψουν κώδικα Kotlin για το Android που είναι “πιο συνοπτικό, εύχρηστο και ευχάριστο”. Η εταιρεία υποσχέθηκε πως θα επαναλάβει το API “μέσα στους επόμενους μήνες” .

Στη διάσκεψη προγραμματιστών του I / O 2017 το Μάιο, η Google ανακοίνωσε ότι το Android υποστηρίζει επίσημα τη γλώσσα προγραμματισμού Kotlin , εκτός από την Java και τη C ++. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Android Studio 3.0 με υποστήριξη του Kotlin είχε γίνει διαθέσιμο τον περασμένο Μάιο.

Αυτή τη στιγμή στην προεπισκόπηση του Android KTX παρέχεται ένα API, πάνω από το Android framework και τη Βιβλιοθήκη υποστήριξης – η πρώτη είναι διαθέσιμη τώρα στο GitHub . Η Google υπόσχεται να καταστήσει και τα υπόλοιπα τμήματα του Android KTX που καλύπτουν τη Βιβλιοθήκη Υποστήριξης Android διαθέσιμα στις επικείμενες εκδόσεις της Βιβλιοθήκης Υποστήριξης στο προσεχές μέλλον.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Android KTX στο Android Kotlin projects σας, προσθέστε τα ακόλουθα στο αρχείο build.gradle της εφαρμογής σας:

repositories {
google()
}

dependencies {
// Android KTX for framework API
implementation ‘androidx.core:core-ktx:0.1’

}

Αφού συγχρονίσετε το έργο σας, οι επεκτάσεις θα εμφανιστούν αυτόματα στη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης του IDE και επιλέγοντας οποιεσδήποτε από αυτές θα προσθέσουν την απαραίτητη δήλωση εισαγωγής στο αρχείο σας.

Η Google προειδοποιεί ότι τα API ενδέχεται να αλλάξουν κατά την περίοδο προεπισκόπησης. Με άλλα λόγια, οι προγραμματιστές δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν στα βασικά έργα του Android τους, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές πριν φτάσει η σταθερή έκδοση. Όταν το API σταθεροποιηθεί, τότε η Google δεσμεύεται ό,τι θα υπάρξει πλήρης συμβατότητα με το API, και το Android KTX θα κυκλοφορήσει ως μέρος της Βιβλιοθήκης υποστήριξης του Android.

Το Android KTX χρησιμοποιεί ονόματα πακέτων που ξεκινούν με το Android. Η Google επίσης επισήμανε σήμερα ότι πρόκειται για το νέο πρόθεμα ονόματος πακέτου για τις μελλοντικές εκδόσεις της Βιβλιοθήκης υποστήριξης του Android. Ο διαχωρισμός μεταξύ των εφαρμογών Android και * androidx. * αποσκοπεί στη διαφοροποίηση των API που είναι συνδεδεμένα με την πλατφόρμα και οι οποίες είναι στατικές βιβλιοθήκες για προγραμματιστές εφαρμογών που λειτουργούν σε διαφορετικές εκδόσεις του Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας