ΑρχικήΟχήματαSea Hunter: Το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο πλοίο στον κόσμο του Αμερικανικού Πολεμικού...

Sea Hunter: Το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο πλοίο στον κόσμο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

Sea Hunter: Το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο πλοίο στον κόσμο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει μόλις λάβει το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος στον κόσμο από τη Darpa, το οποίο ονομάζεται Sea Hunter Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel (ACTUV). Το σκάφος έχει τεθεί σε λειτουργία όχι μόνο ως κυνηγός υποβρυχίων, αλλά και ως κατασκοπευτικό πλοίο, λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων που διαθέτει.

Σύμφωνα με έκθεση της Popular Mechanics, το Πεντάγωνο ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτό το μεγαλεπήβολο έργο που φέρει την ονομασία ACTUV το 2012, , στο πλαίσιο μιας προσπάθειάς να αυξήσει τα μη επανδρωμένα συστήματα στη γη, στη θάλασσα και στον αέρα. Το Sea Hunter θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα για τη δοκιμή αυτόνομων πλοίων στο μέλλον.

Το Sea Hunter θα είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για τον πειραματισμό του πώς ένα μη επανδρωμένο πλοίο, θα μπορεί να ταξιδεύει χιλιάδες μίλια, για μήνες, χωρίς κανένας άνθρωπος να επιβαίνει επάνω του. Το πλοίο είναι επίσης σε θέση να εντοπίζει ηλεκτρικά υποβρύχια με κινητήρα ντίζελ, σημειώνει η έκθεση.

Το πλοίο έχει μήκος 132 πόδια και ζυγίζει 140 τόνους και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων, σημειώνει η έκθεση.

Το Sea Hunter φέρεται να μπήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα το 2016 και πέρασε όλο το 2017 υπό διάφορες εξαντλητικές δοκιμές, αναφέρει το Popular Mechanics.

https://youtu.be/UxZ7bdtj8Rk

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166