ΑρχικήΕιδήσειςΗ Google προσέλαβε τον βασικό σχεδιαστή τσιπ της Apple, τον John Bruno

Η Google προσέλαβε τον βασικό σχεδιαστή τσιπ της Apple, τον John Bruno

Η Google προσέλαβε τον βασικό σχεδιαστή τσιπ της Apple, τον John Bruno.

Η Google εργάζεται πολύ σκληρά για την ανάπτυξη των δικών της προσαρμοσμένων τσιπ για smartphones και κινητές συσκευές, ούτως ώστε να τα χρησιμοποιήσει στη σειρά Pixel των δικών της τηλεφώνων, όπως και σε άλλες συσκευές.

Η εταιρία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους προσέλαβε τον Manu Gulati, έναν αρκετά πεπειραμένο μηχανικό στον κλάδο του chipmaking με 8 χρόνια εμπειρίας στην Apple, ωστόσο μετά από αυτήν την μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, η Google κατάφερε να προσλάβει έναν άλλο βασικό σχεδιαστή τσιπ της Apple, τον John Bruno.

Ο Bruno είναι ένας πολύ γνωστός σχεδιαστής τσιπ που εργάζονταν για χρόνια στην Apple και αναμφισβήτητα ένα μικρό μέρος της επιτυχίας των iphones βασίζεται και σε αυτόν. Σύμφωνα με την The Information, ο Bruno έχει εργαστεί για ολόκληρη τη σειρά τσιπ των iPhone από το 2012 και μετέπειτα.

«Η πρόσληψη τέτοιου είδους έμπειρων τεχνικών αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Google να σχεδιάσει τα δικά της chipsets για διαφορές συσκευές, όπως το τηλέφωνο Pixel», ανέφερε η έκθεση αργά το Σάββατο.

Παρόλο που ο ρόλος του Bruno στο Google παραμένει απροσδιόριστος, το προφίλ του στο LinkedIn επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στη Google (για αυτό το μήνα) ως αρχιτέκτονας συστημάτων κατασκευής τσιπ. Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι ο Bruno ξεκίνησε ξεκίνησε να συνεργάζεται με μία ομάδα βετεράνων τεχνικών που κύριο αντικείμενό τους ήταν η δημιουργία κάρτας γραφικώνκαι και έπειτα έγινε αρχικός μηχανικός στον κατασκευαστή chip AMD πριν από την είσοδό του στην Apple.

Η Google έχει προσλάβει αρκετούς έμπειρους τεχνικούς τσιπ από την Apple στο πρόσφατο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των Manu Gulati, Wonjae (Gregory) Choi και Tayo Fadelu.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166