Η Google ξεκίνησε το Hangouts Chat για όλους τους χρήστες του G Suite

Η Google ξεκίνησε το Hangouts Chat για όλους τους χρήστες του G Suite

Η Google ξεκίνησε το Hangouts Chat για όλους τους χρήστες του G Suite.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο δοκιμαστική λειτουργίας beta, η Google ανακοίνωσε εχθές ότι η πλατφόρμα του Hangouts Chat είναι έτοιμη για χρήση από το ευρύ κοινό.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι χώρισε την πλατφόρμα επικοινωνίας Hangouts σε δύο μέρη, με το Hangouts Chat να προορίζεται για μηνύματα και συναντήσεις συνεργασίας σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στο G Suite και το Hangouts Meet να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην τηλεδιάσκεψη. Το πρώτο είχε παραμείνει μέχρι μία δοκιμαστική υπηρεσία beta, αλλά από σήμερα η Google το αναδύει για όλους τους χρήστες του G Suite.

Η συζήτηση Hangouts Chat έκανε την εμφάνισή του για να βοηθήσει τον κόσμο στον πεδίο της απασχόλησης, όμως αξίζει να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν σημαντική ανταγωνιστές, όπως για παράδειγμα το περίφημο Slack, άλλοι αξιοσημείωτοι φορείς τέτοιου είδους υπηρεσιών περιλαμβάνουν το Workplace από το Facebook, το Cisco Spark και φυσικά το Microsoft Teams. Το τελευταίο ξεκίνησε το 2016 και περιλαμβάνεται στις συνδρομές του Office 365, παρόλο που αρκετές αναφορές επισημαίνουν πως αυτή την εβδομάδα η Microsoft εξετάζει μια δωρεάν έκδοση του συγκεκριμένου λογισμικού.

Ωστόσο, ως μακροχρόνιος παίκτης στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η συνομιλία Hangouts της Google αποτελεί ένα αξιοσημείωτο εργαλείο στο μείγμα συνεργασίας των ομάδων (και όχι μόνο).

Κατά την αρχική δοκιμαστική λειτουργία του το προηγούμενο έτος, το Hangouts Chat συνεργάστηκε με 11 υπηρεσίες τρίτων, όπως: Prosperworks, Box, Zendesk, Asana, Polly.ai, Freshdesk, Zapier, Zenefits, Xero, Smartsheets και Intuit. Ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες, η Google έχει εγκαινιάσει μια σειρά επιπλέον συνεργασίες, όπως με τη Salesforce, Trello, Wrike, Zoom.ai και UberConference.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας