ΑρχικήΟικονομίαΗ Hewlett Packard Enterprise θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας

Η Hewlett Packard Enterprise θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας

Η Hewlett Packard Enterprise μειώνει δραστικά κατά 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, δηλαδή θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας.

Ο Αμερικανός τεχνολογικός κολοσσός Hewlett Packard Enterprise (HPE) σκοπεύει να προβεί σε μία ενέργεια άνευ προηγουμένου για τα χρονικά της, που θα ταράξει τα ήρεμα νερά, απολύοντας 5.000 υπαλλήλους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η παρούσα κίνηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg , περιγράφηκε από μια εσωτερική πηγή ως προσπάθεια μείωσης του κόστους των επιχειρήσεων της, καθώς ο ανταγωνισμός στον τομέα της πληροφορικής αυξάνεται. Η διεθνής εταιρεία πωλεί εταιρικές τεχνολογικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως διακομιστές, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και αποθήκευση και προφανώς έχουν περάσει οι παλιοί καλοί καιροί που το χρήμα έρεε άφθονο.

Ωστόσο, αντιμετωπίζει τώρα έντονο ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις υπολογιστικού νέφους (cloud), όπως το Microsoft Azure, το Amazon Web Services ( AWS ) και την Google.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι οι περικοπές στην εταιρεία – η οποία απασχολεί περίπου 50.000 στελέχη – δεν θα επηρεάσουν μόνο το προσωπικό στις ΗΠΑ, όπου έχει την έδρα της, αλλά και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη τακτική μπήκε στο βασικό της πλάνο δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένεται να καταβάλει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια.(για διάφορους λόγους), οπότε η μόνη λύση εξοικονόμηση χρημάτων είναι ετούτη η ενέργεια.

Από το 2015, όταν ιδρύθηκε η HPE μετά από διάσπαση της Hewlett-Packard (HP), ο διευθύνων σύμβουλος της Meg Whitman εργάζεται για να μειώσει το κόστος.

Τα βασικά τμήματα της επιχείρησης καταργήθηκαν ή αναδιαρθρώθηκαν προκειμένου να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη των εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών legacy services, των εκτυπωτών και ορισμένων μονάδων λογισμικού.

Τον Ιούνιο, ένα υπόμνημα από τον Whitman – το οποίο είδε το The Register – έφερε στο προσκήνιο τα επόμενα βήματα για τον γίγαντα της πληροφορικής.

Είπε ότι μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία ” HPE Next” θα εισαχθεί για να “καθαρίσει το επιχειρησιακό πρότυπο και την οργανωτική δομή μας για να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε τον τρόπο εργασίας μας”.

«Θα εξετάσουμε όλες τις διαδικασίες της εταιρείας, καθώς και τις ευθύνες , για να δούμε πού μπορούμε να είμαστε πιο ευκίνητοι», έγραψε ο CEO. «Θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις σε τομείς και δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργούν το μέλλον μας».

Επειδή είναι γεγονός πως βρίσκεται κάτω από τεράστια πίεση η εταιρεία, ο Whitman δήλωσε πρόσφατα ότι η HPE στοχεύει να νοικοκυρέψει την επιχείρηση” και να γίνει μια πιο αποδοτική που τελικά θα την καταστήσει “απλούστερη, πιο ευκίνητη και ταχύτερη”.

Σε μια συνέντευξη στο CNBC τον Ιούνιο του 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους οι μέτοχοι θα δουν αύξηση των κερδών τους, προσθέτοντας ότι η εταιρεία διενεργεί παραμετροποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου και μάλλον θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετασχηματισμούς της Αμερικανικής επιχειρηματικής ιστορίας”.

Πολλά εξακολουθούν να είναι γνωστά για τα τρέχοντα σχέδια για την περικοπή των θέσεων εργασίας – και η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της αναφορικά με το θέμα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166