Η HP ξεκίνησε την ανάκληση των φορητών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο

Η HP ξεκίνησε την ανάκληση των φορητών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο

Η HP ξεκίνησε την ανάκληση των φορητών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας των προβληματικών μπαταριών που αρπάζουν φωτιά και βάζουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

Η HP έχει εκδώσει εθελοντική ανάκληση των φορητών υπολογιστών της σε παγκόσμια κλίμακα, μετά από φόβους ότι πολλά πολλά από τα φορητά μοντέλα της αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μπαταρία και κάλλιστα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 50.000 συσκευές έχουν επηρεαστεί από αυτό το γεγονός, στις ΗΠΑ. και τον Καναδά. Η HP να αναφέρει ότι σε αυτήν τη λίστα περιλαμβάνονται 15 μοντέλα φορητών υπολογιστών που πουλήθηκαν παγκοσμίως μεταξύ Δεκεμβρίου του 2015 και του Δεκεμβρίου 2017, συμπεριλαμβανομένων και των μπαταριών που πωλούνταν ως εξαρτήματα από την HP ή των εξουσιοδοτημένων προμηθευτών της.

Έχουν τεκμηριωθεί συνολικά 8 αναφορές από καταναλωτές που κατήγγειλαν το γεγονός για υπερθέρμανση ή έκρηξη στη σελίδα της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων (US Consumer Product Safety Commission ) που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές ιδιοκτησίας ύψους 4.500 δολαρίων στην πρώτη περίπτωση και μια άλλη όπου ο χρήστης έπαθε εγκαύματα πρώτου βαθμού στο χέρι του μετά από πυρκαγιά.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις επηρεαζόμενες μπαταρίες είναι εσωτερικές και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το χρήστη, οπότε η HP αποφάσισε να προσφέρει στους χρήστες δωρεάν την αντικατάσταση των μπαταριών από τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς της που θα αναλάβουν να επιλύσουν εξ ολοκλήρου το ζήτημα.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης μια νέα ενημερωμένη έκδοση του BIOS για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, το οποίο στην ουσία προσφέρει καλύτερη λειτουργία και ασφάλεια της μπαταρίας. Μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης, οποιοσδήποτε φορητός υπολογιστής θα αποφορτίσει πλήρως την μπαταρία του και θα λειτουργήσει μόνο όταν συνδεθεί με καλώδιο στην πρίζα μέχρι να γίνει αντικατάσταση της μπαταρίας.

Εάν ένας χρήστης δεν είναι σίγουρος για το αν η συσκευή του επηρεάζεται από το πρόβλημα, η εταιρεία παρέχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή και να ελέγξει εάν περιέχει την προβληματική μπαταρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας