Η Qualcomm επιβεβαιώνει ότι το hardware της επηρεάστηκε από το Meltdown & Specter

Η Qualcomm επιβεβαιώνει ότι το hardware της επηρεάστηκε από το Meltdown & Specter

Η Qualcomm επιβεβαιώνει ότι το hardware της επηρεάστηκε από το Meltdown & Specter.

Η Qualcomm συγκαταλέγεται στις εταιρείες των chipmakers που παραδέχθηκε ότι τα προϊόντα της έχουν πληχτεί από τις ευπάθειες Meltdown & Specter και κατά συνέπεια έχει μπει στο μακρύ κατάλογο μαζί με τις Intel, Arm, AMD και IBM που αντιμετώπισαν αυτά του είδους τα σφάλματα που οδήγησαν σε κλοπή δεδομένων των χρηστών.

Την περασμένη Παρασκευή, η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι μερικά από τα τσιπ Snapdragon που είναι συμβατά με το Arm, καθώς και οι επεξεργαστές Centriq server-grade χτυπήθηκαν από αυτήν την ευπάθεια.

Εκπρόσωπος της Qualcomm ανέφερε την περασμένη Παρασκευή πως: «Η Qualcomm Technologies, Inc μετά από έρευνα ασφαλείας που έχει διεξάγει στο Hardware και στους επεξεργαστές της για θέματα ευπάθειας Meltdown & Specter, επιβεβαιώνει πως είναι ένα από τα θύματα.

«Η παροχή τεχνολογιών που υποστηρίζουν την ισχυρή ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής αποτελεί προτεραιότητα για την Qualcomm και ως εκ τούτου εργαζόμαστε με την Arm και τους άλλους συνεργάτες μας για να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο του προβλήματος μας και να μετριάσουμε τη ζημιά, ούτως ώστε οι πελάτες μας να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Qualcomm.

«Ενεργοποιούμε και εφαρμόζουμε ενεργά μέτρα αντιμετώπισης των τρωτών σημείων για τα προϊόντα μας που επηρεάστηκαν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη ενίσχυση τους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία μετριασμού της ζημιάς, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους πελάτες μας και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους όταν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις που σχετίζεται με τον κώδικα» είπε η Qualcomm.

Η Qualcomm δεν ήθελε να αποκαλύψει ακριβώς ποια τρωτά σημεία βρέθηκαν στα τσιπ της. Αποφάσισε επίσης να κρατήσει για τον εαυτό της ποια από τα προϊόντα CPU ήταν ευάλωτα στα Meltdown & Specter.

Αναμφισβήτητα τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται σε εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας