Η IBM ισχυρίζεται ότι έχει φτάσει σε εξωπραγματικό ορόσημο στον κβαντικό υπολογισμό

Η IBM ισχυρίζεται ότι έχει φτάσει σε εξωπραγματικό ορόσημο στον κβαντικό υπολογισμό

Η IBM ισχυρίζεται ότι έχει φτάσει σε εξωπραγματικό ορόσημο στον κβαντικό υπολογισμό.

Η IBM ανακοίνωσε ένα νέο σπουδαίο ορόσημο στον κβαντικό υπολογισμό στην κούρσα εναντίον της Google και άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας για την οικοδόμηση ενός ισχυρού κβαντικού υπολογιστή.

Ο Dario Gil, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος έρευνας κβαντικής πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης της IBM , δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επιστήμονες της εταιρείας έχουν κατασκευάσει με επιτυχία ένα πρωτότυπο επεξεργαστή με 50 κβαντικά κομμάτια , γνωστά ως qubits.

Ο Gil λέει ότι είναι η πρώτη φορά που κάποια εταιρεία έχει κατασκευάσει έναν κβαντικό υπολογιστή σε αυτή την κλίμακα.

Η κβαντική υπολογιστική, θεωρείται μια τεχνολογία που βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό στάδιο και έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Το κυριότερο στοιχείο αυτής της εκλεπτυσμένης τεχνολογίας είναι ότι χρησιμοποιεί τις ιδιομορφίες της κβαντικής φυσικής για να πραγματοποιήσει υπολογισμούς σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες από τους τρέχοντες υπολογιστές.

Ο Seth Lloyd, καθηγητής μηχανικής μηχανολογίας του MIT ο οποίος δεν συμμετέχει στην έρευνα της IBM και είναι ένας απλός παρατηρητής, πιστεύει ακράδαντα ότι είναι πιθανό η IBM να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα που δεν εύκολο να επιλυθούν, ωστόσο η ανακοίνωση του επιτεύγματος των 50-qubit αποτελεί ένδειξη σημαντικής προόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας