Η Intel διεξήγαγε πετυχημένη δοκιμή πληρωμών με αναγνώριση προσώπου, υποστηριζόμενο από 5G

Η Intel διεξήγαγε πετυχημένη δοκιμή πληρωμών με αναγνώριση προσώπου, υποστηριζόμενο από 5G

Η Intel διεξήγαγε πετυχημένη δοκιμή πληρωμών με αναγνώριση προσώπου, υποστηριζόμενο από 5G.

Η Intel έχει δημιουργήσει μία νέα πρωτότυπη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως υπηρεσία για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πληρωμών στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο και των e-shop (λιανικής πώλησης).

Το παρόν δημιούργημα επιτεύχθηκε με συνεργασία της Intel και της Foxconn, χρησιμοποιώντας Multi-access Edge Computing (MEC) 5G, μαζί με προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και τεχνητή νοημοσύνη (AI).

«Το MEC σε συνδυασμό με τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου για χρήση αγορών στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης πληρωμών εντός 0,03 δευτερολέπτων», δήλωσε η Intel.

«Ετούτη το στοιχείο μειώνει τον κίνδυνο διαρροής προσωπικών πληροφοριών και απάτης με πιστωτικές κάρτες. Η αναγνώριση προσώπου αναμένεται να εισαχθεί σε μια ποικιλία βιομηχανιών ως μέσο επαλήθευσης πληρωμών, χωρίς την ανάγκη χρήσης μετρητών ή πιστωτικών καρτών» πρόσθεσε Intel.

Η Intel δήλωσε ότι το MEC απαιτεί δύο διακομιστές που θα είναι εγκατεστημένοι σε διαφορετικές τοποθεσίες και οι οποίοι θα διαχειρίζονται μέσω κεντρικού ελεγκτή MEC. Η Intel δηλώνει ότι το MEC θα μπορεί να καταστεί προσβάσιμο μέσω ενσύρματων και ασύρματων δικτύων, επιτρέποντας μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας.

Η δοκιμή έγινε στο κινητό δίκτυο της Asia Pacific Telecom.

«Οι ασύρματες κάμερες μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω πρόσβασης μικρών κυψελών από ραδιοκύτταρα που προσφέρονται από την Asia Pacific Telecom για να μεταδώσουν τη συλλεγμένη εικόνα στον επεξεργαστή αναγνώρισης προσώπου, έτσι ώστε να υποβληθεί σε επεξεργασία στην τοπική πλατφόρμα MEC», δήλωσε ο εταιρικός αντιπρόσωπος της Foxconn Technology Group VP και ο Fang-Ming Lu, διευθυντής της Asia Pacific Telecom. «Η τεχνολογία χαμηλής λανθάνουσας ταχύτητας, σε συνδυασμό με υψηλές ταχύτητες επιτρέπει στο σύστημα να παραδίδει το αποτέλεσμα σε πραγματικό χρόνο, επιτυγχάνοντας ποιοτική εμπειρία για τον πελάτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας