ΑρχικήSmartphonesΟι Βρετανοί καταναλωτές αγκαλιάζουν τις πληρωμές μέσω κινητών συσκευών

Οι Βρετανοί καταναλωτές αγκαλιάζουν τις πληρωμές μέσω κινητών συσκευών

Οι Βρετανοί καταναλωτές αγκαλιάζουν τις πληρωμές μέσω κινητών συσκευών με ταχύτερο ρυθμό από ποτέ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η τελευταία έκθεση του State of Pay 2017 της Vocalink διαπίστωσε ότι οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου μεταβαίνουν όλο και περισσότερο σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς αναζητούν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο πληρωμής από τις συσκευές τους.

Η έκθεση, η οποία προέκυψε από έρευνα πάνω από 2.000 Βρετανών καταναλωτών, όλων των ηλικιών, διαπίστωσε ότι η επικράτηση υπηρεσιών όπως η Apple Pay έχει οδηγήσει σε ευρεία αποδοχή και ομαλοποίηση των κινητών πληρωμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, οι μισοί Βρετανοί (52%) χρησιμοποιούν τώρα μια τραπεζική εφαρμογή στο smartphone τους, από το 38% που ήταν το 2015, δείχνοντας τη σημασία των τραπεζών που συνεργάζονται με τους παρόχους τεχνολογίας που προσφέρουν μια εύκολη στη χρήση υπηρεσία. Μία μεγάλη μερίδα των ερωτηθέντων ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια εφαρμογή για κινητές τραπεζικές υπηρεσίες, είτε για να πληρώσουν, είτε για να λάβουν πληρωμές.

Οι μισοί καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει τις κινητές συσκευές τους για να πληρώσουν κάτι – αλλά η έκθεση διαπίστωσε ότι δεν περιορίζεται πλέον σε αγορές χαμηλού κόστους, όπως καφέ, αλλά και για ακριβά πράγματα, όπως τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζονται όλο και περισσότερο από ένα smartphone.

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, η βιομετρική ταυτοποίηση φαίνεται να κερδίζει τη μάχη έναντι των άλλων μεθόδων, αφού θεωρείται ως μια ευρέως αξιόπιστη μεθοδολογία ταυτοποίησης και ικανοποιητική λύση. Το ένα τρίτο των χρηστών λέει ότι έχουν χρησιμοποιήσει τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την εξακρίβωση της ταυτότητας μιας πληρωμής, ενώ το 26% υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Όλα αυτά συνέβαλαν σε ένα αυξανόμενο επίπεδο εμπιστοσύνης για τις πληρωμές μέσω εφαρμογών ή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, επιπλέον η έκθεση διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές έχουν εμπιστοσύνη στις εταιρείες PayPal ή Mastercard και μάλιστα θα ήταν στην ευχάριστη θέση να τις συστήσουν και στους φίλους τους.

«Είναι σαφές ότι ο κλάδος των ηλεκτρονικών πληρωμών έχει ανταπεξέλθει με συνέπεια απέναντι σε σοβαρά εμπόδια, όπως η ευκολία και η επιλογή στις πληρωμές, οι άνθρωποι αναζητούν ολοένα και περισσότερους αξιόπιστους συνεργάτες για να παρέχουν αξιόπιστες και ασφαλείς μεθόδους πληρωμής», δήλωσε ο Paul Stoddart, Διευθύνων Σύμβουλος της Vocalink.

«Με το πέρασμα των καιρών, ο κόσμος δείχνει να υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες, οπότε ο τομέας των ηλεκτρονικών πληρωμών θα πρέπει να συνεργαστεί και να καθησυχάσει τον ευρύτερο πληθυσμό με τα νέα μέτρα ταυτοποίησης των ατόμων, όπως τα βιομετρικά στοιχεία που είναι η νέα εξέλιξη στις λύσεις πληρωμών, η οποία είναι βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη AI, παρέχοντας στους πελάτες ισχυρή ασφάλεια που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν συναλλαγές με ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Μόλις αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες, η άνοδος των ψηφιακών πληρωμών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166