ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Intel επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στους επεξεργαστές της

Η Intel επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στους επεξεργαστές της

Η Intel επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στους επεξεργαστές της, με αρκετά τρωτά σημεία που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι κυβερνοεγκληματίες.

Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία επεξεργαστών για υπολογιστές βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετές αναφορές που λένε ότι έχει εντοπιστεί ένα σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας σε εκατομμύρια επεξεργαστές της, που πωλήθηκαν την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο η Intel ανταποκρίθηκε άμεσα και έσπευσε να απαντήσει σε αυτές τις αξιώσεις, λέγοιντας πώς θα κάνει τα πάντα για να επιλύσει αυτό το θέμα. Λόγω της φύσης των ευπαθειών που προκύπτουν από τέτοιου είδους ζητήματα ασφαλείας, απαιτούνται προφανώς μπαλώματα επιπέδου πυρήνα OS και σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να μειώσουν αισθητά τις επιδόσεις πολλών υπολογιστών παγκοσμίως.

Ενώ η Intel δεν προσέφερε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα τρωτά σημεία των μοντέλων της, οι αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υποστήριξαν ότι αυτές οι ευπάθειες επιτρέπουν σε μη ασφαλείς εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή τμήματα της μνήμης ενός υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών όπου αποθηκεύονται κωδικοί πρόσβασης και άλλο ιδιωτικό περιεχόμενο.

Ένα τρωτό σημείο στο σύστημα θα μπορούσε να επιτρέψει στον απατεώνα να κλέψει τους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης μέσω ενός script τύπου JavaScript που θα τρέχει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για να δει τις απαιτούμενες πληροφορίες που υποτίθεται ότι προστατεύονται, θέτοντας σε κίνδυνο τον υπολογιστή και τον χρήστη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166