ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Intel καθυστερεί για τρίτη φορά τους CPU της Cannon Lake.

Η Intel καθυστερεί για τρίτη φορά τους CPU της Cannon Lake.

Η Intel καθυστερεί για τρίτη φορά τους CPU της Cannon Lake.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για άγνωστη αιτία η Intel έχει καθυστερήσει για τρίτη φορά τους επεξεργαστές «Cannon Lake», ενώ οι επεξεργαστές θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη του 2018.

Παρά την επιβεβαίωση (όχι πολύ καιρό πριν) ότι τα πρώτα τσιπ των 10nm θα εμφανιστούν σε υπολογιστές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Intel λέγεται ότι προφανώς δεν έχει τελειοποιήσει τις CPU και θα θεωρούνταν επιπολαιότητα να τις διαθέσει στην αγορά με προβληματική προδιάθεση, και γι’ αυτό πιθανόν να καθυστέρησε την άφιξη των Cannon Lake για τρίτη συνεχόμενη διαδοχική φορά, ενώ νέα μοντέλα της σειράς αναμένεται να φτάσουν στο τέλος του 2018.

Αναμφισβήτητα ετούτο το γεγονός παραπέμπει σε αποτυχία λόγω κακής οργανωτικής συμπεριφοράς αφού πέρασε τόσος πολύτιμος καιρός χαμένος, δίχως να εκπληρώσει τις εξαγγελίες της πώς θα κυκλοφορούσαν το 2017, σύμφωνα πάντα με το το αρχικό ανακοινωθέν και το πρόγραμμα της εταιρείας που έθεσε αυτή την χρονολογία.

Η DigiTimes αναφέρει ότι αυτή η καθυστέρηση έχει επηρεάσει τα σχέδια των OEM, συμπεριλαμβανομένης της Apple, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν συσκευές που λειτουργούν με το Cannon Lake στις αρχές του επόμενου έτους.

Ορισμένοι κατασκευαστές λέγεται ότι σκέφτονται ήδη να παρακάμψουν τους 10nm επεξεργαστές της Cannon Lake και να προτιμήσουν τον διάδοχό του, με την κωδική ονομασία «Ice Lake», που θα χτιστεί στη διαδικασία παραγωγής 10nm +.

Αλλά η Intel υποστηρίζει ότι η Ice Lake, η οποία θα προσφέρει “εκπληκτική απόδοση και ανταπόκριση”, θα είναι διαθέσιμη σύντομα μετά την εκτόξευση του Cannon Lake. Αλλά, ας το παραδεχτούμε, πιθανόν να καθυστερήσει.

Η Intel δεν έχει πει πολλά για τις επερχόμενες CPU της Cannon Lake, αλλά θα προσφέρει κατά 25% περισσότερη ισχύ από τους επεξεργαστές της Intel Kaby Lake με 14nm, έχοντας 45% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ο κ. Stacey Smith, πρόεδρος της ομάδας παραγωγής, λειτουργίας και πωλήσεων της Intel, δήλωσε στην εκδήλωση του Πεκίνου: “Οι διαδικασίες παραγωγής της Intel προχωρούν σύμφωνα με το νόμο του Moore, προσφέροντας όλο και περισσότερη λειτουργικότητα και απόδοση, βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερο κόστος ανά τρανζίστορ με κάθε γενιά,

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε στην Κίνα για πρώτη φορά σημαντικά ορόσημα στον χάρτη πορείας της τεχνολογικής διαδικασίας μας, που αποδεικνύει τα συνεχιζόμενα οφέλη από τη μείωση της καμπύλης του Νόμου του Moore”.

Η εταιρεία δεν έχει δεν έχει εξηγήσει ξεκάθαρα τις αιτίες που την καθυστερούν, όμως είναι βέβαιο πως οι πιστοί πελάτες της θα την ακολουθήσουν όσο κι αν αργήσει, εκτός κι αν βαρεθούν να περιμένουν και αναγκαστικά στραφούν προς το μεγάλο της αντίπαλο που ονομάζεται AMD.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166