ΑρχικήHow toΠως να αγοράσετε Bitcoin, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πως να αγοράσετε Bitcoin, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Bitcoin είναι ένα εναλλακτικό ηλεκτρονικό σύστημα νομισμάτων, το οποίο λειτουργεί ως μορφή ψηφιακού χρήματος. Το Bitcoin χρησιμοποιείται τόσο ως επένδυση όσο και ως τρόπος πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες και θεωρείται ως μέσο για να το πράξει χωρίς να χρειάζεται να εμπλέξει τρίτους. Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά τους, οι περισσότερες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην αποδέχονται τη Bitcoin και η χρησιμότητά τους ως επένδυση είναι αμφισβητήσιμη και δυνητικά επικίνδυνη. Πριν προχωρήσετε στην αγορά του Bitcoin, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματά του.

Πίνακας περιεχομένων

Κατανοήστε τα βασικά του Bitcoin.

Το Bitcoin είναι ένα εντελώς εικονικό νόμισμα, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές έναν τρόπο να ανταλλάσσουν χρήματα δωρεάν, χωρίς τη χρήση τρίτου μέρους (όπως τράπεζα, εταιρεία πιστωτικών καρτών ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα). Η Bitcoin δεν ρυθμίζεται ή ελέγχεται από μια κεντρική αρχή όπως η Federal Reserve και όλες οι συναλλαγές Bitcoin πραγματοποιούνται σε μια ηλεκτρονική αγορά, όπου οι χρήστες είναι ανώνυμοι και ανιχνεύσιμοι ως επί το πλείστον.

 • Το Bitcoin σάς επιτρέπει να ανταλλάσσετε χρήματα άμεσα με οποιονδήποτε στον κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εμπόρου ή να χρησιμοποιήσετε μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
 • Η μεταφορά χρημάτων δεν απαιτεί ονόματα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος κλοπής ταυτότητας.

Μάθετε περισσότερα για την εξόρυξη (mining) Bitcoin.

Για να κατανοήσουμε το Bitcoin, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την εξόρυξη mining Bitcoin, η οποία είναι η διαδικασία με την οποία δημιουργείται το Bitcoin. Ενώ η εξόρυξη είναι πολύπλοκη, η βασική ιδέα είναι ότι κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή Bitcoin μεταξύ δύο ατόμων, η συναλλαγή καταγράφεται ψηφιακά από υπολογιστές σε ένα αρχείο καταγραφής συναλλαγών που περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες της συναλλαγής (όπως είναι ο χρόνος και ποιος κατέχει πόσες Bitcoins).

 • Αυτές οι συναλλαγές μοιράζονται δημόσια σε κάτι που είναι γνωστό ως “block chain”, το οποίο δηλώνει κάθε συναλλαγή και ποιος κατέχει κάθε bitcoin.
 • Οι Bitcoin miners είναι άτομα που διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επαληθεύουν συνεχώς το block chain για να διασφαλίσουν ότι είναι σωστές και ενημερωμένες οι πληροφορίες. Πρόκειται για τα άτομα που επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές, και σε αντάλλαγμα για αυτό, πληρώνονται σε bitcoin, η οποία αυξάνει την προσφορά.
 • Δεδομένου ότι το Bitcoin δεν εποπτεύεται από μια κεντρική αρχή, η εξόρυξη διασφαλίζει ότι το άτομο που μεταφέρει το bitcoin είναι αξιόπιστο, και ότι το συμφωνηθέν ποσό θα μεταφερθεί χωρίς να υπάρξει κάποια αλλοίωση, επίσης ότι το υπόλοιπο μέρος του ποσού θα μοιραστεί για κάθε μέλος που βοήθησε τη συναλλαγή.

Αποκτήστε εξοικείωση με τα νομικά ζητήματα που αφορούν το Bitcoin.

Πρόσφατα, ο ομοσπονδιακός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ανακοίνωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα εικονικά νομίσματα. Οι ενημερωμένες οδηγίες θα ρυθμίζουν τις ανταλλαγές Bitcoin.

 • Το δίκτυο Bitcoin είναι ανθεκτικό στις κυβερνητικές ρυθμίσεις και κερδίζει καθημερινά την πίστη μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται με παράνομες δραστηριότητες όπως η εμπορία ναρκωτικών και τα τυχερά παιχνίδια λόγω του γεγονότος ότι τα χρήματα μπορούν να ανταλλαγούν ανώνυμα.
 • Η ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου μπορεί τελικά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Bitcoin είναι ένα εργαλείο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αναμφισβήτητα αναζητούνται τρόποι για να παταχθεί εξολοκλήρου αυτό το φαινόμενο. Το κλείσιμο του Bitcoin εντελώς θα ήταν μια πρόκληση, αλλά η έντονη ομοσπονδιακή ρύθμιση θα μπορούσε να επιφέρει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα και να ωθήσει περαιτέρω το σύστημα. Πάντως εάν επιτυγχανόταν ο σκοπός θα μείωνε τότε την αξία των Bitcoins ως νόμιμου νομίσματος.

Εκμάθηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης Bitcoins.

Γνωρίστε τα πλεονεκτήματα του Bitcoin.

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Bitcoins είναι τα χαμηλά τέλη, η προστασία από την κλοπή ταυτότητας, η προστασία από απάτες πληρωμών και ο άμεσος διακανονισμός.

 • Χαμηλά τέλη: Σε αντίθεση με τη χρήση παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών συστημάτων, όπου το ίδιο το σύστημα (όπως το PayPal ή μια τράπεζα) αντισταθμίζεται με ένα τέλος, το Bitcoin παρακάμπτει όλο αυτό το σύστημα. Το δίκτυο Bitcoin διατηρείται από τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι αποζημιώνονται με το νέο Bitcoin.
 • Προστασία από κλοπή ταυτότητας: Η χρήση Bitcoin δεν απαιτεί όνομα ή οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία, απλά ένα αναγνωριστικό για το ψηφιακό πορτοφόλι σας (τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την αποστολή και λήψη του Bitcoin). Σε αντίθεση με μια πιστωτική κάρτα, όπου ο έμπορος έχει πλήρη πρόσβαση στο αναγνωριστικό και την πιστωτική σας γραμμή, οι χρήστες του Bitcoin λειτουργούν εντελώς ανώνυμα.
 • Προστασία από απάτες πληρωμών: Επειδή το Bitcoin είναι ψηφιακό, δεν μπορεί να παραποιηθεί, γεγονός που προστατεύει από την απάτη πληρωμών. Επιπλέον, οι συναλλαγές δεν μπορούν να αντιστραφούν, όπως συμβαίνει με την επιστροφή της πιστωτικής κάρτας.
 • Άμεση μεταφορά και διακανονισμός. Παραδοσιακά, όταν μεταφέρονται χρήματα, συνεπάγονται σημαντικές καθυστερήσεις, κρατήσεις ή άλλες παρενοχλήσεις. Η έλλειψη ενός τρίτου σημαίνει ότι τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν απευθείας μεταξύ των ανθρώπων με ευκολία και χωρίς περιπλοκές, καθυστερήσεις και αμοιβές που συνδέονται με την πραγματοποίηση αγορών μεταξύ των μερών που χρησιμοποιούν διαφορετικά νομίσματα και παρόχους.

Γνωρίστε τα μειονεκτήματα της χρήσης του Bitcoin.

Με την παραδοσιακή τραπεζική, αν κάποιος κάνει μια δόλια συναλλαγή στην πιστωτική σας κάρτα ή η τράπεζά σας σταματάει τη συναλλαγή αμέσως, εφόσον ενημερωθεί ή αντιληφθεί παράνομη δραστηριότητα, υπάρχουν ισχύοντες νόμοι που περιορίζουν τις απώλειες των καταναλωτών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τράπεζες, το Bitcoin δεν διαθέτει ασφαλές δίχτυ εάν τα Bitcoins σας χάνονται ή κλαπούν. Δεν υπάρχει ενδιάμεση εξουσία για να σας αποζημιώσει για τυχόν χαμένα ή κλεμμένα Bitcoins.

 • Λάβετε υπόψη ότι το δίκτυο Bitcoin δεν είναι άνοσο στους χάκερς και ότι ο μέσος λογαριασμός Bitcoin δεν είναι απολύτως ασφαλισμένος έναντι παραβιάσεων ασφαλείας.
 • Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι 18 από τις 40 επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλάγματος bitcoins σε άλλα νομίσματα τηρούσαν κάποιες προδιαγραφές εντιμότητας, και μόνο έξι από αυτές πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις
 • Η μεταβλητότητα των τιμών αποτελεί επίσης σημαντικό μειονέκτημα. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του Bitcoin σε δολάρια κυμαίνεται άγρια. Για παράδειγμα, το 2013, 1 Bitcoin άξιζε περίπου US $ 13. Στη συνέχεια κινήθηκε γρήγορα προς τα πάνω φτάνοντας στα 1200 δολάρια, και πριν λίγο καιρό έφτασε περίπου στα 4.000 δολάρια, και μέσα σε δύο μέρες κατέβηκε στις $3.000. Αυτό σημαίνει ότι αν μετατρέψετετα λεφτά σας σε Bitcoin, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε αυτό, καθώς η επιστροφή στο δολάριο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια κεφαλαίων.

Κατανοήστε τους κινδύνους του Bitcoin ως επένδυση.

Μία από τις δημοφιλέστερες χρήσεις του Bitcoins είναι ως επένδυση και αυτό αξίζει μια ιδιαίτερη προσοχή προτού προχωρήσουμε. Ο κύριος κίνδυνος για επένδυση στο Bitcoin είναι η εξαιρετική αστάθεια. Με τις τιμές να κινούνται γρήγορα και προς τα κάτω, ο κίνδυνος απώλειας είναι σημαντικός.

Επιπλέον, επειδή η αξία του Bitcoin καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση, και δεν υπόκειται σε κυβερνητική ρύθμιση υπό οιαδήποτε μορφή, έχει σαν αποτέλεσμα να χειραγωγείται, δηλαδή, αν για παράδειγμα δεν ενδιαφερθεί κανείς για ένα μήνα ή παραπάνω να αγοράσει αυτό το κρυπτονόμισμα στη χειρότερη περίπτωση θεωρητικά θα μπορούσε να καταστεί ως ένα νόμισμα άνευ αξίας.

Ρύθμιση αποθήκευσης Bitcoin.

1. Αποθηκεύστε τα Bitcoins σας online.

Για να αγοράσετε το Bitcoins, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν χώρο αποθήκευσης για τα Bitcoins σας και αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αγορά του Bitcoin. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποθηκεύσετε το Bitcoins online:

 • Αποθηκεύστε τα κλειδιά στα Bitcoins σας σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Το πορτοφόλι είναι ένα αρχείο υπολογιστή που θα αποθηκεύειτα χρήματά σας, παρόμοια με ένα πραγματικό πορτοφόλι. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι εγκαθιστώντας τον Bitcoin client, το οποίο είναι λογισμικό που εξουσιοδοτεί το νόμισμα. Ωστόσο, αν ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί χάνοντας όλα του τα αρχεία από ιό ή χάκερ ή εάν εσείς εσφαλμένα διαγράψετε τα αρχεία, ενδέχεται να χάσετε τα Bitcoins σας. Πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αποφύγετε την απώλεια των Bitcoins σας.
 • Αποθηκεύστε τα Bitcoins σας μέσω τρίτου μέρους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι μέσω ενός ιστότοπου τρίτου μέρους όπως το Coinbase ή το blockchain.info , το οποίο θα αποθηκεύει τα Bitcoins σας στο cloud. Αυτό είναι πιο εύκολο στη ρύθμιση, αλλά θα εμπιστευτείτε ένα τρίτο μέρος με τα Bitcoins σας. Αυτές οι τοποθεσίες είναι δύο από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες τοποθεσίες τρίτων, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια αυτών των τοποθεσιών.

2. Δημιουργήστε ηλεκτρονικό πορτοφόλι χαρτιού για τα Bitcoins σας

Μια από τις πιο δημοφιλείς και φθηνότερες επιλογές για τη διαφύλαξη των Bitcoins σας είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Το πορτοφόλι είναι μια μικρή συσκευή που σας παρέχει κάθε φορά έναν κωδικό για να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να προβεί σε κλοπή των κρυπτονομισμάτων. Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός αυτού του πορτοφολιού είναι ότι τα ιδιωτικά κλειδιά του πορτοφολιού δεν αποθηκεύονται ψηφιακά. Επομένως, δεν μπορεί να υποστεί επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή αποτυχίες υλικού.

 • Διάφορες διαδικτυακές ιστοσελίδες προσφέρουν υπηρεσίες χαρτοφυλακίου Bitcoin σε μορφή χαρτιού. Μπορούν να δημιουργήσουν μια διεύθυνση Bitcoin για εσάς και να φτιάξουν μια εικόνα που περιέχει δύο QR κωδικούς. Η μία είναι η δημόσια διεύθυνση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λαμβάνετε Bitcoins και η άλλη είναι ένα ιδιωτικό κλειδί, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξοδέψετε τα Bitcoins που είναι αποθηκευμένα σε αυτή τη διεύθυνση.
 • Η εικόνα εκτυπώνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού και στη συνέχεια μπορείτε να διπλώσετε στη μέση και να μεταφέρετε μαζί σας.

3. Χρησιμοποιήστε φορητό πορτοφόλι με Hardware τύπου USB για να αποθηκεύσετε τα Bitcoins σας.

Τα πορτοφόλια αυτού του είδους είναι πολύ περιορισμένα και είναι δύσκολο να τα προμηθευτείτε. Είναι αποκλειστικές συσκευές που μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρονικά ιδιωτικά κλειδιά και πληρωμές για εγκαταστάσεις. Αυτές οι συσκευές είναι συνήθως μικρά και συμπαγή μικρά μηχανήματα και μερικά έχουν σχήμα ραβδιών.

 • Το Trezor Bitcoin Wallet είναι ιδανικό για τους ανθρακωρύχους Bitcoin που θέλουν να αποκτήσουν μεγάλο αριθμό Bitcoins, αλλά δεν θέλουν να βασίζονται σε τοποθεσίες τρίτων.
 • Το Wallet Ledco Bitcoin λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος USB για το Bitcoins σας και χρησιμοποιεί ασφάλεια smartcard. Είναι ένα από τα πιο προσιτά πορτοφόλια από στην αγορά hardwire.

Ανταλλαγή – Exchanging Bitcoins.

1. Επιλέξτε μια υπηρεσία ανταλλαγής.

Η απόκτηση του Bitcoin μέσω ανταλλαγής είναι ο ευκολότερος τρόπος λήψης του Bitcoin. Μια ανταλλαγή λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη ανταλλαγή νομισμάτων: Απλά εγγραφείτε και μετατρέπετε το νόμισμά σας στο Bitcoin. Υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες ανταλλαγές και η καλύτερη επιλογή ανταλλαγής εξαρτάται από το πού βρίσκεστε, αλλά οι πιο γνωστές υπηρεσίες ανταλλαγής περιλαμβάνουν:

 • CoinBase: Αυτή η δημοφιλής υπηρεσία πορτοφολιού και ανταλλαγής θα ανταλλάξει επίσης σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ για το Bitcoins. Η εταιρεία διαθέτει εφαρμογές ιστού και κινητής τηλεφωνίας για βολικότερη αγορά και εμπορία Bitcoin.
  ⦁ Circle: Αυτή η υπηρεσία ανταλλαγής προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα αποθήκευσης, αποστολής, λήψης και ανταλλαγής Bitcoins. Επί του παρόντος, μόνο οι Αμερικανοί πολίτες είναι σε θέση να συνδέσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για να καταθέσουν κεφάλαια.
 • Xapo: Αυτός ο πάροχος διαθέτει στο κοινό χρεωστικές κάρτες Bitcoin επιτρέποντας καταθέσεις σε νόμισμα fiat, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε Bitcoin στο λογαριασμό σας.
 • Ορισμένες υπηρεσίες ανταλλαγής σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε συναλλαγές και σε Bitcoins. Άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής λειτουργούν ως υπηρεσίες πορτοφολιού με περιορισμένες δυνατότητες αγοράς και πώλησης. Οι περισσότερες ανταλλαγές και τα πορτοφόλια θα αποθηκεύουν ποσά ψηφιακού ή fiat νόμισμα για σας, σαν ένα κανονικό τραπεζικό λογαριασμό. Οι ανταλλαγές και τα πορτοφόλια είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να συμμετάσχετε σε τακτικές συναλλαγές και δεν χρειάζεστε πλήρη ανωνυμία.

2. Παρέχετε αποδείξεις για την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην υπηρεσία.

 • Κατά την εγγραφή σας σε μια υπηρεσία ανταλλαγής, θα χρειαστεί να δώσετε προσωπικές πληροφορίες στην υπηρεσία για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Οι περισσότερες χώρες απαιτούν νομικά οποιοδήποτε άτομο ή χρηματοπιστωτικό σύστημα που χρησιμοποιεί μια υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin να καλύψει αυτές τις απαιτήσεις κατά την νομιμοποίηση εσόδων, αλλά θα τα βρείτε μπαστούνια αν τα έσοδα σας προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
 • Παρόλο που απαιτείται να προσκομίσετε αποδείξεις για την ταυτότητά σας, οι ανταλλαγές και τα πορτοφόλια δεν παρέχουν την ίδια προστασία που παρέχουν οι τράπεζες. Δεν είστε προστατευμένοι από τους χάκερς ή δεν έχετε αποζημίωση εάν εάν χαθούν οι κωδικοί από την ανταλλαγή.

3. Αγοράστε Bitcoins με τον λογαριασμό exchange account.

Αφού ρυθμίσετε το λογαριασμό σας μέσω μιας υπηρεσίας ανταλλαγής, θα χρειαστεί να το συνδέσετε με έναν υπάρχοντα τραπεζικό λογαριασμό και να κανονίσετε να μεταφέρετε χρήματα μεταξύ αυτού και του νέου σας λογαριασμού Bitcoin. Αυτό συνήθως γίνεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος και συνεπάγεται ένα τέλος (κάποιο κόστος ανάλογα την τράπεζα).

 • Μερικές ανταλλαγές σάς επιτρέπουν να κάνετε μια προσωπική κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Αυτό θα γίνει με πρόσωπο με πρόσωπο, παρά μέσω ΑΤΜ.
 • Αν απαιτείται να συνδεθείτε με έναν τραπεζικό λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ανταλλαγής, τότε πιθανότατα θα γίνονται δεκτές μόνο οι τράπεζες από τη χώρα στην οποία βασίζεται η υπηρεσία ανταλλαγής. Μερικές ανταλλαγές σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε χρήματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, αλλά τα τέλη θα είναι πολύ υψηλότερα και μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση για να μετατρέψει τα Bitcoins στο τοπικό νόμισμα.

Χρησιμοποιώντας έναν πωλητή.

1. Αναζήτηση για πωλητές σε LocalBitcoins.

Αυτός είναι ο βασικός ιστότοπος που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση συναλλαγών πρόσωπο με πρόσωπο με έναν τοπικό πωλητή. Μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση και να διαπραγματευτείτε τις τιμές για το Bitcoins. Ο χώρος έχει επίσης ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας και για τα δύο μέρη.

2. Χρησιμοποιήστε το Meetup.com για να βρείτε πωλητές.

Εάν δεν είστε άνετοι με το εμπόριο, χρησιμοποιήστε το Meetup.com για να αναζητήσετε μια ομάδα συναντήσεων Bitcoin. Μπορείτε λοιπόν να αποφασίσετε να αγοράσετε bitcoins ως ομάδα και να μάθετε από άλλα μέλη που έχουν χρησιμοποιήσει πωλητές για να αγοράσουν Bitcoins πριν.

3.Διαπραγμάτευση της τιμής πριν από την συνάντηση.

Ανάλογα με τον πωλητή, μπορείτε να πληρώσετε ένα ποσό της τάξεως περίπου 5-10% πάνω από την τιμή ανταλλαγής για συναλλαγές πρόσωπο με πρόσωπο. Μπορείτε να ελέγξετε τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες Bitcoin online μέσω της http://bitcoin.clarkmoody.com/ πριν συμφωνήσετε για την τιμή του πωλητή.
⦁ Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε από τον πωλητή να προτιμά να πληρώνεται σε μετρητά ή μέσω μιας υπηρεσίας ηλεκτρονικής πληρωμής. Ορισμένοι πωλητές μπορεί να σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό PayPal για να πληρώσετε, αν και η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά τα μη αναστρέψιμα μετρητά ως πληρωμή.
⦁ Ένας αξιόπιστος έμπορος διαπραγματεύεται πάντα μαζί σας για την τιμή πριν συναντηθείτε. Πολλοί δεν θα περιμένουν πάρα πολύ καιρό για να συναντηθούν με εσάς, διότι υπάρχει ορατός φόβος να πέσει η τιμή σε περίπτωση που η αξία του Bitcoin λάβει μια δραματική αλλαγή, το οποίο είναι κάτι που θα τους ζημιώσει, δεν είναι χαζοί ξέρουν τι κάνουν.

4. Γνωρίστε τον πωλητή σε έναν πολυσύχναστο δημόσιο χώρο.

Αποφύγετε τη συνάντηση σε ιδιωτικές κατοικίες. Θα πρέπει να λάβετε όλες τις προφυλάξεις, ειδικά αν έχετε σε μετρητά επάνω σας για να πληρώσετε τον πωλητή για το κρυπτονόμισμα.

5. Αποκτήστε πρόσβαση στο πορτοφόλι σας Bitcoin.

Όταν συναντάτε τον πωλητή πρόσωπο με πρόσωπο, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο πορτοφόλι Bitcoin μέσω του smartphone, του tablet ή του φορητού υπολογιστή σας. Θα χρειαστείτε επίσης πρόσβαση στο Internet για να επιβεβαιώσετε ότι η συναλλαγή έχει περάσει. Πάντα να ελέγχετε ότι το Bitcoin έχει μεταφερθεί στο λογαριασμό σας πριν πληρώσετε τον πωλητή.

Χρησιμοποιώντας τα ATMs Bitcoin.

1. Εντοπίστε ένα ATM Bitcoin κοντά σας.

Τα ATM Bitcoin είναι μια σχετικά νέα ιδέα, αλλά αυξάνονται σε αριθμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν online χάρτη Bitcoin ATM για να βρείτε ένα ΑΤΜ κοντά σας.

 • Πολλά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο προσφέρουν σήμερα ATMs Bitcoin, από πανεπιστήμια έως τοπικές τράπεζες.

2. Μετρητά από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Τα περισσότερα ΑΤΜ Bitcoin δέχονται μόνο μετρητά, καθώς δεν έχουν ρυθμιστεί για να διεκπεραιώνουν συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

3. Τοποθετήστε τα μετρητά σας στο ΑΤΜ.

Στη συνέχεια, σαρώστε τον κωδικό QR του κινητού σας πορτοφολιού ή αποκτήστε πρόσβαση στους κωδικούς που χρειάζεστε από το λογαριασμό σας μέσω του smartphone σας για να φορτώσετε bitcoins στο πορτοφόλι σας.

 • Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στο Bitcoin των ATM μπορεί να κυμαίνονται από 3% έως 8% πάνω από την κανονική τιμή ανταλλαγής.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166