ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ιρλανδία απαγόρευσε τη συμμετοχή των άγριων ζώων στο τσίρκο

Η Ιρλανδία απαγόρευσε τη συμμετοχή των άγριων ζώων στο τσίρκο

Η Ιρλανδία απαγόρευσε τη συμμετοχή των άγριων ζώων στο τσίρκο.

Η ιρλανδική κυβέρνηση πρόκειται να απαγορεύσει τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα από το επόμενο έτος, με νέο κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ο Υπουργός Γεωργίας Michael Creed είπε ότι η απαγόρευση αντανακλά την «δέσμευση μας για την καλή μεταχείριση των ζώων».

“Η χρήση αγρίων ζώων για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε τσίρκα δεν μπορεί πλέον να επιτραπεί”, είπε ο Creed . “Αυτή είναι η γενική άποψη του ευρύτερου κοινού της χώρας μας και μια θέση που χαίρομαι να την υποστηρίζω”.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι που εργάζονται σε τσίρκο ίσως να δυσαρεστηθούν από αυτή την απόφαση, αλλά πραγματικά πρόκειται για το καλό της κοινωνίας μας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι ιδιοκτήτες τσίρκων δεν έχουν την απαιτούμενη ικανότητα να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στις ανάγκες των ζώων όπως οι καμήλες και οι τίγρεις και στην πραγματικότητα ταλαιπωρούνται.

Η απαγόρευση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τον Ιρλανδικό φιλοζωικό οργανισμό ISPCA για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερες από 27.600 υπογραφές για να υποστηρίξει αυτήν την αλλαγή του νόμου.

“Τα ταξίδια τσίρκων δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να προσφέρουν ένα κατάλληλο περιβάλλον στα άγρια ​​ζώα όπως οι ελέφαντες, οι τίγρεις και τα λιοντάρια που έχουν πολύπλοκες φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες ευημερίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ISPCA, Andrew Kelly.

“Ο εξαναγκασμός των άγριων ζώων να κάνουν κόλπα, που είναι πραγματικά ανώμαλες συμπεριφορές για αυτά τα ζώα, απλά για να ενισχύσουν την ανθρώπινη διασκέδαση είναι ξεπερασμένη και είναι σωστό να καταργηθεί αμέσως αυτή η παράλογη νοοτροπία”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166