ΑρχικήΕιδήσειςΤο Ιράν εγκρίνει μαζικές ξένες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το Ιράν εγκρίνει μαζικές ξένες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το Ιράν εγκρίνει μαζικές ξένες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Ιρανική κυβέρνηση άνοιξε τις πόρτες στις ξένες επενδύσεις για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανέφερε η εφημερίδα Financial Tribune το Σάββατο (11 Οκτωβρίου 2017).

Το Ιράν είδε να εισρέουν επενδύσεις ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο τη διαφοροποίηση του ενεργειακού του συνδυασμού, το οποίο σήμερα κυριαρχείται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Mohammad Bagher Nobakht.

Οι νέες δαπάνες σε αυτά τα μεγάλα έργα θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια χώρα με εκτεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως και τεράστια δυναμικότητα σε αιολική ενέργεια, δήλωσε ο Nobakht.

Το Οικονομικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ενέκρινε το νομοσχέδιο για περισσότερα από 8.000 μεγαβάτ έργων ανανεώσιμης ενέργειας, πρόσθεσε ο Nobakht.

Πρόσφατα, το Ιράν υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ ύψους 2,9 δις δολαρίων, επίσης και τη Saga Energy της Νορβηγίας μια σύμβαση ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ηλιακών σταθμών ενέργειας στη χώρα.

Έως τώρα το Ιράν βασίζεται εξολοκλήρου στην ηλεκτρική ενέργεια από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Ιράν αντιπροσωπεύουν ένα πενιχρό 420 μεγαβάτ, ή λιγότερο από το 1% της χώρας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166