ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Κίνα συνέλαβε 4 χρήστες του WeChat για διάδοση ψευδούς φήμης για...

Η Κίνα συνέλαβε 4 χρήστες του WeChat για διάδοση ψευδούς φήμης για σεισμούς

Η Κίνα συνέλαβε 4 χρήστες του WeChat για διάδοση ψευδούς φήμης για σεισμούς.

Το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας διερευνά με ανησυχία τα εγκλήματα που αφορούν την φιλανθρωπική απάτη αποσπώντας χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες και την εξάπλωση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες παραπλανούν τον κόσμο στο διαδίκτυο.

Μάλιστα. συμβαίνουν όλα αυτά μετά τον τραγικό σεισμό των τελευταίων ημερών μεγέθους 7,0 7Ρίχτερ που σκότωσε 19 άτομα στην επαρχία Σιτσουάν. Οκτώ από τους νεκρούς ήταν τουρίστες, επιπλέον οι τραυματίες ανήλθαν στους 247 και ορισμένοι εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι φήμες έχουν εξαπλωθεί στο διαδίκτυο με μορφή χιονοστιβάδας, υποστηρίζοντας πως κι άλλοι σεισμοί είχαν πλήξει διαφορετικές περιοχές της Κίνας και αρκετοί άνθρωποι που πίστεψαν αυτές τις παραπλανητικές ειδήσεις βρέθηκαν σε κατάσταση αλλοφροσύνης.

Όλη ετούτη η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κοινωνικός πανικός και να βλάψει την κοινωνική σταθερότητα. Όμως οι δημόσιες αρχές δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και κατάφεραν να βρουν τέσσερα άτομα τα οποία ήταν υπεύθυνα για αυτό το συρφετό, οι οποίοι διενεργούσαν αυτή τη δραστηριότητα μέσω της εφαρμογήε messenger και του WeChat.

Το υπουργείο δήλωσε ότι χαιρετίζει τις αναφορές του κοινού σχετικά με τους επιτήδειους χρήστες που διαδίδουν παραπλανητικές φήμες αναφορικά με ανύπαρκτους σεισμούς και ευτυχώς οι ευσυνείδητοι πολίτες υπερτερούν ενάντια στους κακοπροαίρετους.

Σε συμβουλές προς τους χρήστες του Διαδικτύου, το υπουργείο έχει δώσει οδηγίες να μην δημιουργεί, να πιστεύει ή να διαβιβάζει φήμες. Εκτός από τις φήμες, το υπουργείο ξεκίνησε μια έρευνα για την απάτη της φιλανθρωπίας, η οποία εκμεταλλεύεται ανθρώπους που επιθυμούν να δωρίσουν διάφορα χρηματικά ποσά βοηθώντας στα θύματα του σεισμού και αποκαλύφθηκε πως πίσω από αυτό το σχέδιο κρυβόταν ολόκληρη σπείρα η οποία αποκόμισε τεράστια οικονομικά ποσά.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, αναφέραμε μέσα από την ιστοσελίδα μας, ότι η κυβέρνηση της Κίνας μέσω του αρμόδιου τμήματος έχει εξετάσει πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στο κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης του WeChat, για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής παράνομου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων φημών. Όμως δεν είναι σαφές εάν τα περιστατικά αυτά σχετίζονται με τον σεισμό.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166