Η Κίνα θα ξεκινήσει έρευνα για την αδικαιολόγητη άνοδο των τιμών σε RAM και DRAM

Η Κίνα θα ξεκινήσει έρευνα για την αδικαιολόγητη άνοδο των τιμών σε RAM και DRAM

Η Κίνα θα ξεκινήσει έρευνα για την αδικαιολόγητη άνοδο των τιμών σε RAM και DRAM.

Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν έρευνα σχετικά με τον καθορισμό των τιμών στις RAM και DRAM. Η εφημερίδα China Daily αναφέρει μέσω του Reuters ότι ένας υπάλληλος στο Τμήμα Επιτήρησης Τιμών της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης πως εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την απότομη άνοδο των τιμών των τσιπ μνήμης τους τελευταίους 18 μήνες.

Αντίθετα με το συμπέρασμα ότι η άνοδος των τιμών ήταν ένα φυσικό αποτέλεσμα της ζήτησης που υπάρχει στην αγορά, ο Κινέζος αξιωματούχος Xu Xinyu αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας «Έχουμε παρατηρήσει μία απότομη αύξηση των τιμών και πλέον καλούμαστε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τον καθορισμό των τιμών σε αυτόν τον περίπλοκο τομέα».

Τα τσιπ μνήμης αναμφισβήτητα βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση με κλάδους σε αρκετούς κλάδους της τεχνολογικής βιομηχανίας, όπως της πληροφορικής, των smartphones, των υπολογιστών και άλλα πολλά, που χρειάζονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες προμήθειες για τσιπ μνήμης. Η Samsung Electronics Co Ltd και η SK hynix Inc λέγεται ότι ελέγχουν το μερίδιο του λέοντος στην αγορά των τσιπ μνήμης.

Είναι ενδιαφέρον ότι η NDRC μίλησε απευθείας στη Samsung για το τι έχει παρατηρήσει (που προφανώς δεν είναι καλά μαντάτα για την εταιρεία) σύμφωνα με τον Wang Yanhui, τον Γενικό Γραμματέα της Mobile China Alliance. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σχόλια ούτε από τους εκπροσώπους της Samsung, ούτε από τους εκπροσώπους της hynix σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν.

Ο καθορισμός τιμών και οι συναφείς αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές υπήρξαν δυστυχώς συνηθισμένες πρακτικές στον τομέα του εξοπλισμού της πληροφορικής και των εξαρτημάτων των ηλεκτρονικών ειδών.

Προηγούμενο άρθροΤο Kodi είναι πλέον διαθέσιμο στο Xbox One
Επόμενο άρθροΠώς να κατεβάσετε και να παίξετε μουσική στο Huawei Watch 2
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας