ΑρχικήΛογισμικάΗ λειτουργία ανταλλαγής οθόνης του Discord την καθιστά αναντικατάστατη

Η λειτουργία ανταλλαγής οθόνης του Discord την καθιστά αναντικατάστατη

Η λειτουργία ανταλλαγής οθόνης του Discord την καθιστά αναντικατάστατη.

Το Discord πρόκειται να μετατραπεί σε ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για μια ποικιλία δημιουργών περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή επικοινωνίας για υπολογιστές και smartphone που είναι κατά κύριο λόγο ένα μέσο για ομάδες φίλων ή (fans) θεατών για να συναντηθούν γρήγορα σε περιόδους παιχνιδιών μέσω της κοινής χρήσης οθόνης και των βίντεο-κλήσεων .

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό έχει ξεπεράσει το 10% των χρηστών του Discord και περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τους προχωρημένους Gamers (όχι μόνο), τους Youtubers που κάνουν ζωντανές συνεδρίες με τους θαυμαστές τους και άλλους πολλούς.

Προσωπικά επειδή ήδη χρησιμοποιώ το Discord, οφείλω να ομολογήσω πως έχει γίνει ήδη ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, αλλά κρατάω προς το παρόν ορισμένες επιφυλάξεις μέχρις ότου πειραματιστώ εις βάθος με την λειτουργία βίντεο αυτήν την εβδομάδα.

Παρόλα αυτά έμεινα έκπληκτος και ενθουσιασμένος μέχρι τώρα για το πόσα προβλήματα επιλύει. Και δεν νομίζω ότι ο ανταγωνισμός από τον Twitch ή από κάποιον άλλο θα μπορούσε να με πείσει να το αλλάξω σύντομα.

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω πώς λειτουργεί η κοινή χρήση οθόνης του Discord. Αρχικά απαιτείται να έχετε την ενημερωμένη έκδοση του Discord, αφού το κάνετε, μετά ανοίξτε την καρτέλα στο μενού ρυθμίσεων για “Voice & Video” αντί για απλώς “Voice “. Όταν το πράξετε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας τηλεφωνική κλήση σε κάποιον ή σε ομάδα ατόμω. Και στη συνέχεια γυρίστε το σε λειτουργία κάμερας. Μόλις καλέσετε κάποιον, θα ανοίξουν αυτόματα όλες οι δυνατότητες του βίντεο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε μια απλή κλήση βίντεο χρησιμοποιώντας την web κάμερα, η οποία με την σειρά της ξεκλειδώνει τις επιλογές της κοινής χρήσης της οθόνης σας.

Η κοινή χρήση οθόνης είναι απλή και λειτουργεί πανεύκολα. Μπορείτε να μοιραστείτε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας σας ή μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για κοινή χρήση. Έτσι, εάν θέλετε ένας φίλος να σας δει το Battlegrounds του PlayerUnknown, απλά επιλέγετε το παιχνίδι από το αναπτυσσόμενο μενού.

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το βίντεο φαίνεται υπέροχο και μεταδίδεται αμέσως, δίχως κανένα τεχνικό πρόβλημα όπως είθισται να γίνεται σε ορισμένες πλατφόρμες. Το έχω δοκιμάσει με πολλούς ανθρώπους και δεν είχαν καμία αισθητή καθυστέρηση μεταξύ των παιχνιδιών και των συνομιλιών μας.

Σκέφτομαι ήδη πως το Discord θα αναδιοργανώσει τη ροή εργασίας μου για την παραγωγή ζωντανών ροών, εγγεγραμμένων βίντεο και ακόμη και του podcast.

Η αλήθεια είναι πως η Discord έκανε καταπληκτική δουλειά, συγκρινόμενο πάντα με το Xsplit, το Hangouts και το Voicemeeter. Αναμφισβήτητα είναι μία καλή επιλογή για ζωντανή ροή. Σίγουρα, το Discord δεν διαθέτει ενσωματωμένη λήψη ήχου στον επιτραπέζιο υπολογιστή και αυτό με προβλημάτισε λιγάκι.

Όσοι από σας το βάλετε στην καθημερινότητά σας, θα ήθελα να μας πείτε τη δικιά σας εκτίμηση αναφορικά με το συγκεκριμένο λογισμικό και αν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας, σε όλα τα επίπεδα και όχι μεμονωμένα σε κάποιους τομείς.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο είναι ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου ή αν είναι απλώς ένα υπερεκτιμημένο εργαλείο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166