ΑρχικήΟχήματαΗ Mercedes-Benz μέσω της Via εισέρχεται στις Ευρωπαϊκές συγκοινωνίες

Η Mercedes-Benz μέσω της Via εισέρχεται στις Ευρωπαϊκές συγκοινωνίες

Η Mercedes-Benz μέσω της Via εισέρχεται στις Ευρωπαϊκές συγκοινωνίες, επενδύοντας 50 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το εγχείρημα

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την Via με έδρα τις ΗΠΑ για να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στην Ευρώπη που θα κάνει το ντεμπούτο της στο Λονδίνο αργότερα φέτος.

Ο κλάδος Vans της αυτοκινητοβιομηχανίας της Daimler θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια στη Via, η οποία προσφέρει υπηρεσία αυτοκινήτων σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Επιπλέον, το Τμήμα Κινητικότητας της Mercedes θα γίνει στρατηγικός επενδυτής διαθέτοντας τεράστια οικονομικά ποσά.

Η Via έχει αναπτύξει μια υπηρεσία επιμερισμού των οχημάτων που προσφέρει χαμηλού κόστους συγκοινωνιακές συνδέσεις που συνδέονται επίσης με τα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών. Η ιδέα είναι να επιτρέψει σε έναν επιβάτη να επιλέξει την ταχύτερη και φθηνότερη διαδρομή που μπορεί να συνδυάσει το carpooling και τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.

“Η διανομή επιβατών κατά παραγγελία προσφέρει πολλούς νέους τρόπους για να καταστήσει την κυκλοφορία στην πόλη αποτελεσματική, βασισμένη στις ανάγκες των πολιτών – ειδικά όταν περιλαμβάνει τη χρήση ευρύχωρων, ασφαλών και άνετων φορτηγών”, λέει ο Volker Mornhinweg, επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans , σε μια δήλωση. “Η Via είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προμηθευτές στον τομέα της αυξανόμενης κατανομής επιδόσεων, ενώ η Mercedes-Benz Vans έχει τα τέλεια οχήματα που βελτιστοποιούνται συνεχώς για αυτή τη δουλειά. Με την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Via, κάνουμε το επόμενο λογικό βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για το μέλλον και επεκτείνουμε το φάσμα των νέων υπηρεσιών κινητικότητας μας ».

Η επένδυση της Mercedes είναι απλά ένα σημάδι της αυξανόμενης σύγκλισης μεταξύ των παραδοσιακών εταιρειών αυτοκινήτων και των επεκτάσεων όπως η Via. Οι μεταφορές θεωρούνται όλο και περισσότερο αναγκαίες, είτε γίνονται πιο αποδοτικές από τις νέες τεχνολογίες είτε ανατρέπονται εντελώς από νέους τρόπους όπως το Hyperloop. το 2014, η μητρική εταιρεία Mercedes Daimler απέκτησε το MyTaxi, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μισθώνουν ένα ταξί μέσω μιας εφαρμογής για κινητά στην Ευρώπη.

Το Carpool φαινόταν να είναι μια από τις προφανείς ικανοποιητικές μεθόδους που θα ήταν τέλεια για την ψηφιακή εποχή, αλλά στην πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο.να εφαρμοστεί πλήρως. Η Uber, για παράδειγμα, προσφέρει το UberPOOL, αλλά έχει αρχίσει να σκέφτεται πώς η παρούσα ιδέα είναι λιγάκι δαπανηρή.

Η Via προσφέρει τώρα την υπηρεσία carpooling σε τρεις πόλεις: Νέα Υόρκη, Σικάγο και Ουάσινγκτον, DC Η συμφωνία με τη Mercedes θα το φέρει στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το επόμενο έτος. Επιπλέον, η Mercedes δήλωσε ότι θα εργαστεί για την ανάπτυξη των φορτηγών της ώστε να είναι πιο συμβατά με την υπηρεσία Via.

Η Via αύξησε στο παρελθόν περισσότερα από 100 εκατομμύρια το μετοχικό της κεφάλαιο για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων στα μελλοντικά της σχέδια.

Η τελευταία επένδυση αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου γύρου συγκέντρωσης χρημάτων για την Via. Η TechCrunch ανέφερε ότι ο γύρος θα μπορούσε να φθάσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο εκπρόσωπος της Via έγραψε: “Δεν μπορώ να μοιραστώ καμία τελική πληροφορία μέχρι να κλείσει επίσημα ο γύρος. Ωστόσο, αυτή η εταιρική σχέση και η επένδυση της Daimler αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Τα 50 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρονται στην έκθεση εισέρχονται στην ΚΕ, ενώ υπάρχει μια μεγαλύτερη στρατηγική επένδυση απευθείας στη Via για να υποστηριχθεί η συνεχής ανάπτυξή της ».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166